StoryEditor

Jakubiskova Perinbaba a dva svety mieri do kín. Pozrite si nové zábery ešte pred premiérou

09.09.2020, 10:02
Autor:
ipip
Leto u Jakubiskovcov sa nieslo v znamení zimy s Perinbabou.

Juraj Jakubisko so svojou manželkou Deanou pracovali cez leto na finalizovaní rozprávky 21. storočia – Perinbaba a dva svety. Oficiálna premiéra filmu je plánovaná na tretí decembrový deň.

Leto s Perinbabou

„Bolo to krásne leto, ktoré sme zasvätili dôsledným a náročným prácam. Venovali sme sa zvuku, obrazu, no najmä špeciálnym efektom. Ľudí v kinách dnes už nenadchne, ak niekto zmizne len tak. Na to sme si už zvykli. Je dôležité neustále udivovať diváka a dopriať mu skutočný vizuálny zážitok. V novej Perinbabe sa trikmi šetriť nebude. Niektorí kolegovia mi hovorili, že obdobné vizuálne predstavy, efekty a triky, aké sa robia v Amerike, nie je možné v našich končinách realizovať. Aby som ich podnietil k väčšej odvahe, spolupracoval som s nimi v každom kroku výtvarnej a vizuálnej stránky a dotiahli sme to do konkrétnej výslednej podoby,“ prezradil režisér Juraj Jakubisko.

„Nemám rád samoúčelné technické efekty. Každý zázrak musí mať svoje emotívne a príbehové opodstatnenie. A taký bude aj návrat pôvodnej predstaviteľky Perinbaby – Giulietty Masinovej.“ Samotný režisér dostával listy a prosby od jej fanúšikov, aby im ju vrátil. Moderné technológie a jeho fantázia mu to umožnili.

Film doplní Slovenská od Mekyho Žbirku

Nový príbeh spojený s Perinbabou sa bude niesť aj v znamení legendárnych hudobných motívov. „Zvuk je neoddeliteľnou súčasťou každého filmu, hudba tiež. Tá niekedy dokáže diváka rozosmiať či rozplakať viac ako slovo. Posledné týždne sme sa preto venovali aj hudbe v rozprávke Perinbaba a dva svety. Mnohí si Perinbabu spájajú s piesňou Páslo dievča pávy, spolu s hudobnými skladateľmi sme jej dopriali novú podobu.“

Pozrite si trailer k filmu, do ktorého bola použitá skladba Slovenská od Mekyho Žbirku:

„Mekymu som ukázal prvé zábery z pripravovanej Perinbaby a natoľko ho zaujali, že ich počas leta použil do klipu ku svojej novej skladbe,“ objasnil zaujímavú spoluprácu režisér. S Perinbabou tak leto prežil aj samotný spevák.

Koronakríza zasiahla aj Perinbabu

Prvá klapka novej Jakubiskovej rozprávky padla pred viac ako tromi rokmi. Pôvodne bola premiéra rozprávky Perinbaba a dva svety plánovaná pred Vianocami v roku 2019, neskôr v marci 2020, do kín sa však nakoniec dostane 3. decembra 2020.

„Kríza spojená s koronavírusom nás výrazne zasiahla. Síce sme mali na prvý pohľad viac času a možností, realita bola nakoniec úplne iná. Všetko sa zastavilo, prípadne sa citeľne spomalilo. Nepracovalo sa v štúdiách, v strižniach, a tak sme museli kus roboty doháňať práve počas leta,“ prezradil režisér.

Sneh spojený s Perinbabou Jakubiskovcov pri záverečných prácach v letnom období tvorcov potrápil. „Od začiatku nakrúcania sme sa pasovali s nedostatkom snehu. Našťastie, všetko sa nám podarilo dokončiť a nakrútiť tak, že diváci budú spokojní aj s tradičnými zimnými motívmi, ktoré budú súčasťou nového príbehu, v ktorom sa hlavná postava – syn Alžbetky a Jakuba – (hrá ho Lukáš Frlajs) vydá na svoju životnú púť, ktorá bude prekvapením pre všetkých,“ prezradil na záver Juraj Jakubisko.

Zdroj: Tlačová správa

01 - Modified: 2019-10-02 13:02:18 - Feat.: 0 - Title: Juraj Jakubisko: Gottove začiatky boli kruté, na sklonku života však zažil niečo, čo sa ho mimoriadne dotklo 02 - Modified: 2020-04-30 10:21:34 - Feat.: 0 - Title: Juraj Jakubisko má 82 rokov: Klasickú oslavu mať nebude a darček si dá sám, tvrdí Deana 03 - Modified: 2019-12-27 18:53:14 - Feat.: 0 - Title: Trhlina, Sklenená izba, nová Perinbaba či Milenky. Aj tieto slovenské filmy budú mať premiéru v roku 2019
01 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 02 - Modified: 2024-04-10 13:27:32 - Feat.: - Title: VIDEO Joker je späť. Muzikálové pokračovanie oscarového filmu vyzerá brutálne, trailer ukazuje aj Lady Gaga ako Harley Quinn 03 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 04 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 05 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 17:31