StoryEditor

Špeciálna misia: zničiť Chaos

11.08.2008, 00:00
Zlatá éra filmovej paródie je už hudbou minulosti. Dobrým dôkazom toho je ich symbol Leslie Nielsen, ktorý berie doslova každú úlohu v tých najpodradnejších komédiách.

Práve on bol hviezdou úspešnej série Bláznivá strela, ktorá zosmiešňovala filmy o tajných službách. Zašlú slávu agentských komédií prichádza do našich kín oprášiť nový film režiséra Petera Segala s názvom Dostaňte agenta Smarta.

Výnimočný stav
Maxwell Smart nie je hlupák. Patrí k najlepším analytikom tajnej organizácie System a jeho fyzická kondícia je výborná. Nedávno zhodil osemdesiat kíl a začal sa naplno pripravovať na prijímacie pohovory na vytúžené miesto agenta. V testoch uspel, napriek tomu ho nemôžu prijať. Je totiž tým najlepším analytikom, akého kedy mali. Max je faktom, že ním zostane do konca života, právom zdrvený. Jeho tragickú situáciu však zmení nečakaný útok na centrálu Systemu. Výnimočný stav si vyžaduje nevšedné riešenia. Max sa preto stáva agentom 86. A jeho partnerkou príťažlivá agentka 23. Spolu musia splniť mimoriadne neobvyklú misiu - zničiť Chaos.

Iba relax mysle
Režisér Segal nevyužil svoje schopnosti naplno a nakrútil tuctovú komédiu. Námet si požičal z úspešného amerického seriálu a do hlavnej úlohy obsadil populárneho Steva Carella. Bez Carellovho komediálneho talentu by Smart bol iba jedna veľká trápnosť. Ak sa však herec nemôže oprieť o scenár, nepomôžu ani grimasy. Agent Smart je plný obohratých vtipov, no nájdu sa aj také, ktoré zabavia. Aj napriek tomu Smart neprekvapí absolútne ničím. Očakávané gagy, zápletka a od úvodných titulkov jasný záver. Do kina sa teda vyberte len v prípade, ak túžite po kvalitnom relaxe mysle.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. september 2024 15:37