StoryEditor

Pred prvým miestom som mala vždy rešpekt

02.12.2007, 23:00

Tri sólové albumy. Traja Zlatí slávici. Zuzanu Smatanovú si za najlepšiu speváčku zvolili ľudia už tretí rok za sebou.

Tento rok ste sa stali už trojnásobnou "zlatou slávicou". Čo to pre vás znamená?
Je to pre mňa v prvom rade veľká česť. Vždy som mala pred prvým miestom speváčky veľký rešpekt a vždy ho budem mať. Je iné získať Zlatého slávika prvýkrát, iné druhýkrát a iné tretíkrát. Každým rokom vo mne vzrastá pokora voči ľuďom. Pretože oni sú tí, ktorí mi tú cenu venujú.

Nedávno ste vydali tretí album Tabletky odvahy. V čom je pre vás osobne iný ako predchádzajúce?
Opäť som sa hudobne aj textovo posunula ďalej, navyše som viac pritvrdila v muzike. Chcela som byť o niečo "rockovejšia". Mám z toho dobrý pocit, na Tabletkách odvahy som to opäť "viac ja".

Intenzívne sa venujete aj hre na klavíri. Vymeníte čoskoro gitaru za klávesy?
Tak skoro zatiaľ nie (smiech). Možno na ďalšom albume. Už ma totiž "kope múza".

Na vašej internetovej stránke sa fanúšikom prihovárate formou osobného denníka. Nepúšťate si ich príliš k telu?
Denník vznikol spontánne. Dostávala som veľa e-mailov a bolo takmer nemožné na každý osobitne odpovedať. Tak som si povedala, že odpoviem nejakým spoločným listom, kde si každý odpoveď na tú svoju otázku nájde. Potom som si uvedomila, že by bolo fajn písať na stránku aj niečo zo života, čiže som si z nej urobila akýsi notes. Prišlo mi prirodzené deliť sa s ľuďmi o moje pocity a zážitky.

V slovenskom šoubiznise sa pohybujete už niekoľko rokov. Je taký, aký ste si ho možno pred vstupom do Coca-Cola PopStar vysnívali?
Moje predstavy boli kedysi úplne iné. Obrázky v časopisoch, zábery recepcií zaujímavých ľudí, to všetko veľmi láka. Ale zrazu, keď tam človek vstúpi, zistí, že je tam veľa nástrah a často neviete, čo vás čaká za ďalším rohom. Je to iné, ako človek vidí v televízii, ale je to pre mňa zaujímavý svet. Taký kontrast k môjmu pokojnému svetu, ktorý ma čaká, keď prídem domov.

Blížia sa Vianoce a Silvester. Budete ich tráviť sviatočne či pracovne?
Tieto sviatky budem skutočne oddychovať s rodinou a priateľmi. Ani na Silvestra nebudem nikde hrať. Rok bol veľmi hektický, nemala som v podstate žiadnu dovolenku, čiže teraz ho ňou plánujem uzavrieť.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 01:08