StoryEditor

SaLon nové filmy

26.06.2007, 00:00
Autor:
kulkul

Smrtonosná pasca 4
Triler
Štvrté pokračovanie mimoriadne úspešnej filmovej série s Bruceom Willisom ako nekompromisným protivníkom teroristov každého druhu a všetkých národností sľubuje klasickú akčnú jazdu. Drsný detektív John sa štvrtý raz dostáva do nezávideniahodnej situácie. Tentoraz musí s pomocou mladého hackera Matta odvrátiť útok počítačových teroristov, ktorí chcú zničiť Spojené štáty... V záplave všetkých najmodernejších trikových snímok tak ponúka nielen hrdinu zo starej školy, ale i klasické automobilové naháňačky, detonácie, poriadneho záporného hrdinu a konflikt postmoderného "počítačového" sveta so zdravým sedliackym rozumom.
USA, réžia: Len Wiseman. Premiéra v SR: 28. júna 2007.

Život, smrť a niečo medzi tým
Fantasy dráma
Ako vyšetríte vraždu, keď obeťou ste vy? Nadprirodzený triler od producentov filmu Šiesty zmysel. Stredoškolák Nick mal život pred sebou, no len do okamihu, keď bol brutálne prepadnutý a jeho telo ukryté v lese v domnení, že je mŕtvy. Uviazol však na polceste medzi svetom živých a mŕtvych, ešte nie celkom po smrti, ale neviditeľný pre ostatných živých. Môže len sledovať pátranie svojich blízkych a zúfalo sa snaží kontaktovať ľudí na tejto strane. Netuší, že len hodiny ho delia od definitívneho odchodu na druhý svet...
USA, réžia: David S. Goyer. Premiéra v SR: 28. júna 2007.

Statky a zmätky
DVD
Pôvodná televízna inscenácia divadelnej hry Jozefa Gregora Tajovského. Dráma zo slovenskej dediny na prelome 19. a 20. storočia, v ktorej autor ukazuje nezmyselnosť spájania ľudských osudov kvôli majetku. Autor v hre ukázal, ako majetok opantal celé myslenie a konanie skupáňa Palčíka a jeho ženy Mary. Nahovorili chudobných Ľavkovcov, aby im dali syna Ďurka za vlastného a oženia ho so Zuzkou s tým, že im prepíšu po smrti celý majetok. DVD vychádza v rámci cyklu Slovenská televízna klasika a ako bonus obsahuje komentár Juraja Kukuru, ktorý si zahral jednu z hlavných úloch.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
22. máj 2024 22:15