StoryEditor

Jedňáky

07.08.2007, 00:00
Autor:
kulkul

Ukradli Moneta aj Sisleyho
Maskovaným lupičom sa podarilo za denného svetla odcudziť štyri vzácne maľby z galérie v Nice na juhu Francúzska. Piati muži si v nedeľu odniesli dva obrazy flámskeho majstra Jana Brueghela a dve maľby impresionistov Alfreda Sisleyho a Claudea Moneta. Do galérie sa pritom dostali v čase, keď bol vstup zdarma. Najprv zastrašili pracovníkov galérie, potom ukradli obrazy a utiekli na aute a motorke. Medzi odcudzenými obrazmi je aj Monetova maľba -- Cliffs Near Dieppe, Sisleyho -- A Lane of Poplars at Moret a Brueghelove maľby -- Allegory of Water a Allegory of Earth. Polícia v Nice uviedla, že celková hodnota ukradnutých obrazov je približne 33 miliónov korún.
SITA

Led Zeppelin a country? Možné
Bývalý líder rockovej kapely Led Zeppelin Robert Plant vydá spoločný album s prvou dámou country a bluegrassu Alison Krauss. Nový album, ktorý vyjde 23. októbra pod značkou Rounder Records, nahrávali v Nashville a Los Angeles. Hudobná dvojica na ňom interpretuje skladby menej známych hudobníkov bluesu, country, r´n´b a folku vrátane Mela Tillisa, Toma Waitsa, Doca Watsona aj dvojice Everly Brothers. Na albume sa objaví aj spoločná skladba Roberta Planta a gitaristu Jimmyho Pagea -- Please Read the Letter z albumu Led Zeppelin Walking Into Clarksdale.
SITA

Klávesák zažaloval Mansona
Marilyna Mansona zažaloval jeho bývalý hráč na klávesy. Stephen Bier, na javisku známy ako Madonna Wayne Gacy, tvrdí, že mu Manson dlhuje 20 miliónov dolárov (490 miliónov Sk) a so zvyškom skupiny ho oklamal, že nezarobia príliš veľa peňazí. Manson si za "ušetrené" peniaze kúpil dom za dva milióny dolárov (50 miliónov Sk), zbierku nacistických predmetov, africké masky vyrobené z ľudskej kože a kostru štvorročného dievčatka z Číny. Z Bierových peňazí si zaplatil aj protidrogovú liečbu a snúbenici kúpil prsteň asi za 450-tisíc dolárov. Bier vyhlásil, že mu Manson zablokoval honoráre, prístup na spoločnú kreditnú kartu a odmietol mu poskytnúť akékoľvek financie na liečbu zdravotných problémov získaných v zamestnaní.
SITA

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
03. máj 2024 16:40