StoryEditor

Lenny Kravitz sa teší na naše publikum

17.06.2009, 00:00
Používa len klasické "vintage" nástroje, lampové zosilňovače a do moderného štúdia ho nedostanete. Patrí medzi najznámejších a najuznávanejších hudobníkov s miliónmi predaných nosičov po celom svete.

Po minuloročnom úspešnom turné k albumu It Is Time For A Love Revolution sa americký rocker na Slovensko vracia, aby v mene lásky agitoval z pódia. "Rockenrol ako kultúra je tu a vracia sa silnejší ako kedykoľvek predtým,“ tvrdí Kravitz. Už dnes z pódia košickej Steel Arény "odpáli“ turné Let Love Rule 20(09) a oslávi dvadsať rokov na hudobnom vrchole.

Dvadsiatka na scéne
Leonard Albert Kravitz sa narodil 26. mája 1964 v New Yorku. Aj napriek tomu, že jeho hudobné začiatky neboli ľahké, na svoj hit nemusel čakať dlho. Už v roku 1989 totiž jeho génius presvedčil producentov a tí mu vydali debut Let Love Rule. Album neznámeho hudobníka katapultoval na špicu hitparád a odštartoval sľubnú kariéru. A Lenny Kravitz ju chytil za ten správny koniec. Ako však umelec tvrdí, sláva prišla postupne. "Je pomerne jednoduché napísať hit. Ťažšie je naň nadviazať a vedieť, čo bude ďalej,“ vyznal sa v rozhovore pre český magazín Rock&Pop.

Vydal osem štúdiových albumov, z ktorých päť bolo platinových. Singel Believe In Me z albumu Lenny (2002) mu zremixovala slovenská skupina Veneer.

Kráľ rockenrolu a nepriateľ elektroniky na Slovensko príde už ráno. "Lenny Kravitz priletí do Košíc ráno o 9. hodine z Budapešti a po koncerte letí naspäť do maďarskej metropoly,“ hovorí pre HN Zuzana Habodászová z agentúry XL Promotion. Požiadavky speváka sa od tých minuloročných veľmi neodlišujú. "Jediné, čo chce navyše, je parná sauna. Tú chce absolvovať ešte pred koncertom,“ dodáva Habodászová. Na slovenské publikum sa však teší. "Aj impulz na ďalší koncert prišiel z ich strany,“ dodáva.

Na scéne s IMT Smile
Repertoár LLR 20(09) turné sa od minuloročného v zásade nelíši. Okrem piesní z posledného štúdiového albumu multiinštrumentalista predstaví aj zásadné skladby v jeho tvorbe od vydania kľúčového albumu Let Love Rule. Okrem Lennyho Kravitza sa môžete tešiť aj na slovenskú formáciu IMT Smile, ktorí sa v košickej "steelke“ predstavia v rámci hudobného "warm-upu“. Či si však Ivan Tásler potrasie pravicou s rockenrolovým kráľom, je otázne. "Závisí to od nálady umelca,“ uzatvára Habodászová.

Prečítajte si aj:
Na „verdikt“ sme čakali tri mesiace

Rozhovor. Gitarista a klávesák skupiny Veneer Pavol Hubinák, ktorý zremixoval Kravitzov hit pre HN:

Fanúšikovia amerického rockera si isto pamätajú, že pieseň Believe In Me zremixovala slovenská skupina Veneer. Ako ste sa k takejto ponuke dostali?
Boli sme práve v rokovaní s EMI, v ktorom vydáva aj Lenny. EMI nás oslovilo, keďže sme remixovali napr. českú kapelu Ectasy Of St. Theresa, či by sme neskúsili spraviť remix. Spravili sme dve verzie – jednu „našu“ pomalú a jednu veselšiu. Poslali sme to do českého vydavateľstva. Boli spokojní, a tak remix odišiel do Ameriky. Medzitým sa zastavila nahrávka aj v Londýne.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. september 2024 17:35