StoryEditor

Pred 16 rokmi sa prvýkrát vysielal seriál Priatelia (video)

22.09.2010, 11:31
Autor:
ČTKČTK
Pred 16 rokmi, 22.septembra 1994 odvysielala americká televízia NBC prvý diel seriálu Priatelia, ktorý sa postupne stal celosvetovým hitom a takmer desať rokov ho sledovali milióny divákov po celom svete.

Komediálna séria o šestici mladých a atraktívnych ľudí žijúcich na Manhattane a nezaťažených deťmi ani hypotékami si udržala po celú dobu vysielania vysoký štandard, aj keď jej protagonisti časom zostarli a ani ich „televízne“ životy už neboli tak bezstarostné. Záverečnú 236. epizódu si v máji 2004 len v Spojených štátoch nenechalo ujsť 52,5 milióna divákov.
Osudy šestice mladých Newyorčanov, ktoré sú dobre známe aj u nás písali scenáristi David Crane a Marta Kauffman. Jeden z najpopulárnejších amerických sitcomovu posledných rokov získal množstvo ocenení a naštartoval herecké dráhy Courteney Cox Arquette, Lisy Kudrow, Matta Le Blanca, Matthewa Perryho, Davida Schwimmera a Jennifer Aniston. S výnimkou Aniston a čiastočne aj Perryho sa však žiadny z „priateľov“ nedokázal v ďalšej hereckej kariére priblížiť popularite z úspešného seriálu.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 11:30