StoryEditor

Práce mladých fotografov vyhodnotí aj taliansky fotograf Settimio Bendusi

03.02.2011, 12:29
Autor:
kulkul

Taliansky fotograf Settimio Bendusi pracujúci v oblasti módy, reklamy a krásy bude jedným z porotcov umeleckej súťaže Foto roka. Podujatie tretí rok organizuje Nadácia VÚB.
Súťaž je určená pre profesionálnych a amatérskych fotografov do 35 rokov. Víťazi v oboch kategóriách získajú finančné odmeny. Víťaz z radov profesionálov získa 4 000 eur a najlepší amatér 2 000 eur. O laureátoch rozhoduje medzinárodná porota, ktorej zloženie sa každý rok mení. Jej členom je aj Tono Stano, rodák zo Zlatých Moraviec a jeden z najuznávanejších predstaviteľov súčasnej fotografie v Čechách. Sekundovať im bude fotografka Jana Hojstričová a dokumentárny fotograf Alan Hyža.
Súťaž má ambíciu predstaviť najlepšie fotografie aj verejnosti, preto ju každoročne sprevádza výstava. Tohtoročnou súťažnou témou je Príťažlivosť Zeme. Táto poetická téma umožňuje rôzne interpretácie a dáva veľký priestor pre fantáziu a kreativitu autorov.
Do súťaže sa môžu prihlásiť fotografi s najviac piatimi fotografiami. Tento rok sa do súťaže zapojilo 216 fotografov, z toho 41 profesionálov a 175 amatérov. V prvom kole hodnotenia vybrala porota z vyše tisícky súťažných fotografií 30 najlepších – 20 od profesionálov a 10 od amatérov. Tieto sa predstavia na výstave vo výstavných priestoroch Univerzitnej knižnice na Michalskej ulici V Bratislave. Spomedzi finalistov porota ocení víťazov každej kategórie. Výsledky súťaže sú ohlásené na vernisáži výstavy 15. februára. Výstava potrvá do 3. marca.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 00:46