StoryEditor

Časopis Rolling Stone zaradil Kaneya Westa medzi najväčšie osobnosti

30.04.2012, 00:00
Autor:
čtkčtk
Časopis Rolling Stone aktualizoval rebríček najlepších albumov všetkých čias.

Do rebríčka 500 albumov sa tak dostali hneď tri albumy patriace americkému rapperovi Kanyemu Westovi. Ten sa tak podľa agentúry Reuters zaradil medzi najväčšie osobnosti v dejinách populárnej hudby. Z nich sa najvyššie dostal Late Registration z roku 2005, aj keď mu patrí „len“ 118. priečka. Ďalšími novými položkami od Westa v rebríčku sú The College Dropout (2004) a My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010).

Elitný klub doplnili aj dve nahrávky britskej rockovej kapely Radiohead. Aktuálny zoznam 500 najlepších albumov všetkých čias vychádza predovšetkým z pôvodného rebríčka z roku 2003 a aktualizovaného v roku 2005. Celkovo bolo do rebríčka novozaradených 30 albumov, a to na úkor „menej zásadných“ albumov dosť zastúpených umelcov, ako sú The Beach Boys (album Sunflower), David Bowie (Changesone), Elton John (Elton John) a Madonna (Music).

Nováčikom v rebríčku je tiež Jay-Z so svojím „čiernym“ albumom, Lil Wayne s kolekciou The Carter III a Amy Winehouse s Back to Black. Nové albumy majú v rebríčku aj osobnosti, ako sú Bruce Springsteen a Bob Dylan. V prvej desiatke sú aj naďalej hneď štyrikrát zastúpení The Beatles, ktorých album Sgt. Pepper´s Lonely Hearts Club Band je na čele rebríčka.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
08. máj 2024 06:49