StoryEditor

Kultúrne tipy: Pozrite si kam ísť na víkend

27.05.2011, 00:00
Autor:
kulkul
Na programe sú od dnes až do nedele výstavy, divadlá, workshop pre deti aj jazzové dni.

Výstava Folk Dizajn
Kde: Satelit, Dobrovičová 3, Bratislava
Kedy: piatok od 13.00 do 18.00
Za koľko: zadarmo
Slovenské centrum dizajnu predstavuje diplomové práce študentov Vysokej školy výtvarných umení. Štyria vybraní autori sa inšpirujú v minulosti a preklápajú ju do súčasných podôb. Napriek odlišnostiam možno nájsť v ich prácach určité spoločné východiská ako ľudová či národná „ozdobnosť“.

Opera Madama Butterfly
Kde: Štátne divadlo, Košice
Kedy: piatok o 19.00
Za koľko: od 3,50 do 8,50 eur
Pucciniho Madama Butterfly, opera v troch dejstvách, láka divákov do divadla v Košiciach od roku 2008. Hudobné naštudovanie má na starosti taliansky dirigent Paolo Gatto, réžiu Andrea Hlinková. V úlohe Pirkentona vystupuje Jaroslav Dvorský.

Čert na strune – Workshop pre deti a otcov
Kde: KC Dunaj, Bratislava
Kedy: sobota o 13.00
Za koľko: zadarmo
Projekt KID venovaný tvorivej činnosti detí prichádza s ďalším workshopom. Tentoraz si môžu vyrobiť skrinku, z ktorej vyskakuje hračka. Na akciu sú pozvaní okrem detí aj ich otcovia pri príležitosti Dňa otcov. Hračky sa budú vyrábať zo starých materiálov, ktoré sa zrecyklujú.

Premiéra predstavenia Immanuel Kant
Kde: Mestské divadlo Žilina
Kedy: sobota o 19.00
Za koľko: 10 eur
Groteska, ktorej autorom je Thomas Bernhard sa odohráva na luxusnej záoceanskej lodi smerujúcej do New Yorku. Bernhardov Kant však nie je zobrazením autentického nemeckého filozofa, i keď si to sám hrdina nahovára a snobská spoločnosť na lodi sa k nemu aj tak správa. Hrdina je vykreslený nielen ako karikatúra velikána filozofie, ale trochu aj ako dojemná postava čudáka. Počas plavby ho sprevádza jeho papagáj, pokorná manželka, excentrická milionárka a spoločenská smotánka.

Jarné Bratislavské Jazzové Dni 2011
Kde: Synagóga, Nitra
Kedy: nedeľa o 19.00
Za koľko: 1 euro
Po odštartovaní festivalu v Komárne sa podujatie presunie do nitrianskej Synagógy. V nej vystúpia slovenské speváčky Katarína Koščová a Vanda. Zahraničným hosťom bude rakúska skupina Hot Pants Road Club.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 07:33