StoryEditor

Janko Kuric tancuje na plesoch rád, Peter Nagy iba z donútenia

10.01.2010, 09:35
Autor:
TASRTASR

Jubilejným desiatym Plesom v opere oficiálne začala plesová sezóna, pre mnohých zábava, pre spevákov pracovná povinnosť. Na Plese v opere účinkovali minulý rok aj Beáta Dubasová a Janko Kuric so skupinou Vidiek.

"Mám rada plesy, aj keď na ne chodím iba ako účinkujúca. Moje pesničky sa hodia do tanca, ľudia ich poznajú - či už Za dverami mojej izby, Dievča z reklamy, Účesy alebo Vráť mi tie hviezdy, tancujú a spievajú si ich so mnou. Minulý rok som mala počas plesovej sezóny obsadený každý víkend, podobne je tomu aj teraz," povedala pre TASR Beáta Dubasová a dodala: "Plesy mám rada aj preto, že ľudia sa na nich správajú inak, sú elegantne oblečení, krásne róby, každým rokom je to krajšie a krajšie, to z pódia môžem posúdiť. Aj plesy v menších mestách majú svoju atmosféru." Na plesové vystúpenia ju väčšinou sprevádza manžel, ktorý sa stará o zvukovú techniku. "Keď dospievam, zvykneme si aj spolu zatancovať, nie sme však parketoví levy."

Pozitívny vzťah k plesom má aj líder skupiny Vidiek Janko Kuric. "Mám totiž oveľa radšej klasickú tanečnú zábavu so živou hudbou ako diskotéky. Ples, to je moje! Možno aj preto, že som vyrastal na dedinských zábavách." Skupina Vidiek účinkuje často na plesoch, ľudia si pýtajú známe hity Vidiečan, Či oči či sombreros, Slovenský tanec. "Ale v poslednom čase musíme vždy zahrať O maňo. Keď skončíme, tak si veľmi rád zatancujem so svojou ženou. Na ples ideme, aj keď nemám vystúpenie," dodal Kuric.

Na plesoch často účinkuje aj spevák Robo Opatovský. "Plesy pre mňa predstavujú pracovné povinnosti, nakoľko absolvujem každý rok množstvo plesov ako hosť Big Bandu Gustava Broma alebo s Big Bandom Palka Zajačka, prípadne s mojou kapelou. Ako interpret stihnem asi osem plesov v sezóne," povedal pre TASR. "Počas plesovej sezóny som veľmi pracovne vyťažený, ako hosť nestihnem ani jeden ples. Keďže nie som veľký tanečník, nevadí mi to a manželka si už zvykla," dodal s úsmevom Opatovský. V súčasnosti začína pracovať na založení vlastného orchestra, s ktorým by chcel účinkovať už v budúcej sezóne.

"Chodievam účinkovať na plesy sám aj s kapelou, tancujem však jedine z donútenia," povedal s úsmevom pre TASR československý Zlatý slávik z roku 1985 Peter Nagy.

01 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Jana Kirschner: V Británii sa mi vyčistili hodnoty. Tu vláda robí likvidačné opatrenia proti kultúre a ľuďom 02 - Modified: 2024-04-26 09:54:08 - Feat.: - Title: Granty z Únie a Nórska podporili kultúrne pamiatky sumou 23 miliónov eur 03 - Modified: 2024-04-24 14:00:00 - Feat.: - Title: "Rýchla smrť" seriálovej adaptácie obľúbenej knihy a hry? Piata séria Zaklínača bude poslednou, sľúbil Netflix 04 - Modified: 2024-04-24 10:28:08 - Feat.: - Title: Príspevok pre Fond na podporu kultúry národnostných menšín by sa mal zvýšiť 05 - Modified: 2024-04-24 08:55:55 - Feat.: - Title: Na scénu Opery SND sa vracia Smetanova Predaná nevesta
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 13:43