StoryEditor

Skupina Gladiátor sa spojí s Bobanom Markovičom. Na spoločnom turné

05.09.2011, 14:27
Autor:
kulkul
Slovenská kapela Gladiátor oslávi dvadsať rokov od svojho založenia. Na turné, ktoré pri tejto príležitosti organizuje, ju bude sprevádzať známa skupina Boban i Marko Markovic Orkestar.

Rocková skupina Gladiator si v najbližších dňoch do životopisu zapíše dvadsať rokov fungovania na slovenskej hudobnej scéne. Toto výročie oslávi spolu s fanúšikmi vo veľkom štýle na turné po celom Slovensku. Ich hosťom bude legendárna balkánska kapela Bobana Markoviča.

Známa kapela Boban i Marko Markovic Orkestar, ktorá už niekoľko rokov zabáva svojich fanúšikov chytľavými srbskými ľudovými rytmami, dokáže na svojich koncertoch vždy vyčariť skvelú atmosféru. Boban Markovič so svojou kapelou hráva asi tak dlho ako samotná skupina Gladiator, spolu sa vypracovali na jednu z najznámejších balkánskych skupín. V roku 2002 sa k nim pridal aj Bobanov syn Marko, ktorý predtým trénoval aj desať hodín denne, aby sa vypracoval medzi skutočnú špičku.

„Na Bobana i Marko Markoviča sa, samozrejme, tešíme aj my. Už som videl ich vystúpenie a bolo perfektné. Ich koncerty majú neopakovateľnú atmosféru a dokážu ľudí dostať do varu," povedal bubeník Georgio Babulic. Skupinu pozná svet  najmä vďaka hudbe z kultových filmov svetového srbského režiséra Emira Kusturicu. Ich hity ako Bubamara či Kalashnikov sú známe aj na Slovensku, kam sa kapela často vracia. „Som rád, že ideme na spoločné turné s touto európskou legendou a môžem prezradiť, že sa pripravuje aj jedno spoločné prekvapenie," dodal Georgio.

Ich spoločné Všetko najlepšie Topfest Tour prebehne v šiestich slovenských mestách. Začne sa 4. októbra v Bratislave,
pokračuje v Prievidzi, Nitre, Martine, Košiciach a ich koncertná šnúra sa uzavrie 9. októbra v Humennom.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 23:59