StoryEditor

Minister kultúry odobril Mariána Chudovského za šéfa SND

15.06.2012, 16:00
Autor:
TASRTASRkulkul
Rozhodol sa tak po oboznámení s jeho koncepciou riadenia a po osobnom rozhovore s ním.

Minister kultúry Marek Maďarič vymenuje Mariána Chudovského za generálneho riaditeľa Slovenského národného divadla, oznámil to pred pár minútami. Rozhodol sa tak po oboznámení sa s odporúčaním výberovej komisie, jeho koncepciou riadenia a po osobnom rozhovore s ním. "Som rád, že na rozdiel od minulosti nikto nespochybnil samotnú výberovú komisiu," konštatoval Maďarič s tým, že sa vie stotožniť s princípmi jeho koncepcie, ako aj s tým, že majú byť v krátkom čase prijaté konkrétne opatrenia. Minister by ho mal vymenovať v priebehu pár dní a na svoju pozíciu by mal nastúpiť od 1.júla.

Chudovský súperil v druhom kole výberového konania spolu s dirigentom a hudobným skladateľom Antonom Popovičom. Získal sedem z 11 hlasov výberovej komisie.

Post riaditeľa prvej divadelnej scény je neobsadený od 20. septembra minulého roka, kedy vtedajší šéf SND Ondrej Šoth požiadal o uvoľnenie z funkcie. Exminister kultúry Daniel Krajcer poveril dočasným vedením divadla štatutárneho zástupcu generálneho riaditeľa Milana Vajdičku. Prvý konkurz sa uskutočnil 8. marca, v ktorom neuspel ani jeden zo siedmich kandidátov.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 22:16