StoryEditor

Ktoré filmy vás naučia mužnosti? (video)

27.01.2013, 09:34
Autor:
stl, apnstl, apn
Odborník na komunikáciu skúma, aký odkaz po sebe zanechávajú filmy.

Colin Stokes, komunikačný riaditeľ neziskovej organizácie Citizen Schools, je v prvom rade otec. Pri sledovaní rôznych filmov so svojimi deťmi - dcérou a synom, sa zamýšľa nad tým, aký odkaz v sebe nesú. Pozrite si inšpiratívne video a keď si najbližšie pozriete filmovú novinku, skúste ju podrobiť testu americkej komičky Alison Bechdelovej (tzv. Bechdel Test Movie). Ako na to? Dozviete sa, keď kliknete o kúsok nižšie. Video vzniklo v rámci projektu TED v duchu hesla "myšlienky hodné šírenia".

https://www.youtube.com/embed/Nx8RRIiP53Q


ČO JE TO TED

TED je nezisková organizácia oddaná podpore „myšlienok hodných šírenia“. V roku 1984 sa v Kalifornii konala prvá štvordňová konferencia a odvtedy TED neustále rastie a viacerými iniciatívami podporuje myšlienky, ktoré menia svet. Na výročnú konferenciu TED sú pozývaní poprední svetoví myslitelia a ľudia činu, aby predniesli svoju niekoľkominútovú reč. Následne sú ich vystúpenia bezplatne sprístupnené na TED.com.

Na konferenciách TED už vystúpili, okrem iných, aj Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende alebo Gordon Brown.


menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. september 2024 04:40