StoryEditor

Na festivale Art Film Fest ocenia herca Donutila a režiséra Končalovského

18.05.2012, 13:15
Autor:
kulkul
Na festivale Art Film Fest dajú Hercovú misiu Donutilovi a Končalovskému.

Významné osobnosti strieborného plátna nebudú chýbať ani na jubilejnom 20. ročníku Art Film Festu, ktorý bude od 16. do 23. júna v Trenčianskych Tepliciach a Trenčíne.

Tohto roku vo festivalovom parku vlastnoručne pripevní mosadznú plaketu so svojim menom nový nositeľ Hercovej misie – jeden z najobľúbenejších českých hercov Miroslav Donutil. Jeho meno sa pridá k osobnostiam ako napríklad Franco Nero, Jean-Paul Belmondo, Gina Lollobrigida, Geraldine Chaplin či Omar Sharif, ktorí sú tiež držiteľmi Hercovej misie.

Zlatá kamera poputuje do rúk jedného z najuznávanejších ruských režisérov, ktorý prerazil aj v Hollywoode, Andreja Michalkova Končalovského.

„Miroslav Donutil sa stal hereckým symbolom jedenej generácie,“ povedal viceprezident Art Film Festu a riaditeľ Hercovej misie a Zlatej kamery Peter Hledík. Miroslav Donutil dnes patrí k českej hereckej špičke. Na konte má prestížne ocenenia Český lev aj výhry v diváckej ankete TýTý o najobľúbenejšieho herca.

„Andrej Michalkov-Končalovskij patrí dnes medzi žijúcich klasikov svetovej kinematografie,“ odôvodnil Hledík oceneného Zlatou kamerou. Končalovskij patrí medzi najslávnejších ruských režisérov všetkých dôb. Prerazil nielen v sovietskom filme, ale aj v Hollywoode. Končalovskij pochádza z vychýrenej umeleckej rodiny, jeho pradedko a dedko boli známi
maliari, rodičia uznávaní spisovatelia a jeho mladší brat Nikita Michalkov je slávny ruský herec, scenárista a režisér, ktorý má na konte Oscara za snímku Unavení slnkom.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 16:39