StoryEditor

Simpsonovci možno obsadia celý televízny kanál

27.09.2011, 14:50
Autor:
ČTKČTK

Fanúšikovia kresleného seriálu Simpsonovci sa možno dočkajú toho, že budú môcť v televízii sledovať príhody Barta, Homera, Marge, Lisy a Maggie Simpsonovcov nonstop. Vedenie americkej televíznej stanice Fox, ktorá ho v USA vysiela, totiž uvažuje o spustení digitálneho kanála, ktorý bude 24 hodín denne uvádzať len epizódy tohto seriálu.

Seriál Simpsonovci, ktorý sa v USA začal pravidelne vysielať v roku 1989, už má takmer 500 epizód. Je najdlhšie bežiacim sitcomom aj najdlhším animovaným seriálom v histórii amerického televízneho vysielania.

Prevádzkový riaditeľ mediálnej spoločnosti News Corporation Chase Carey hovoril o možnosti spustenia kanálu zasväteného len "žltej rodinke" na podnikateľskej konferencii v New Yorku. Podľa neho ale kvôli existujúcim zmluvám nezačne vysielať skôr ako o rok.

Seriál z dielne Matta Groeninga má veľkú fanúšikovskú základňu po celom svete. Na konte má už 27 televíznych cien Emmy. Celovečerný film Simpsonovci, ktorý bol uvedený do kín v roku 2007, zarobil viac ako 500 miliónov dolárov.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 22:58