StoryEditor

Muzikál Once má 11 nominácií na prestížne divadelné ceny

02.05.2012, 00:00
Autor:
čtkčtk
Muzikál, ktorý vznikol podľa rovnomenného filmu s Markétou Irglovou získal najviac nominácií na divadelné ceny Tony.

Broadwayský muzikál Once, ktorý vznikol podľa rovnomenného hudobného filmu s Markétou Irglovou a Írom Glenom Hansardom, získal najviac nominácií na tohtoročné prestížne americké divadelné ceny Tony. Úspešný muzikál môže na slávnostnom vyhlasovaní 10. júna získať až 11 ocenení, vrátane hlavnej ceny pre najlepší muzikál.

Režisér Once John Tiffany môže svoju nomináciu premeniť na ocenenie pre najlepšieho režiséra muzikálu a Steven Hoggett môže byť ocenený za najlepšiu muzikálovú choreografiu. Once má šancu získať aj cenu Tony za najlepšie libreto k muzikálu pre Endu Walsh. Na cenu pre najlepšieho herca v hlavnej muzikálovej úlohe bol z Once nominovaný Steve Kaze a na najlepšiu herečku v hlavnej muzikálovej úlohe jeho divadelná partnerka Cristin Milioti.




Elizabeth Davis môže vďaka účinkovaniu v muzikále Once dosiahnuť na cenu pre vedľajšiu ženskú rolu. Tvorcovia Once by mohli byť v muzikálových kategóriách ocenení aj za najlepšiu výpravu, scénografiu, osvetlenie a ozvučenie.

Muzikál Once mal po svojom marcovom uvedení skvelé recenzie. Nedávno predstavenie získalo aj päť nominácií na newyorské divadelné ceny Drama Desk Awards, ktorých víťazi budú vyhlásení 3. júna.  Irglová a Hansard získali v roku 2008 Oscara za najlepšiu filmovú pieseň. Balada Falling Slowly zaznela práve v nízkorozpočtovej írskej snímke Once režiséra Johna Carneyho.

Desať nominácií na ceny Tony majú muzikály Porgy a Bess a Nice Work If You Can Get It. Deväť nominácií získala hra Peter and the Starcatcher a osem muzikály Follies a Newsies.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 21:28