StoryEditor

Obamovi už spievali, teraz chcú Il Divo ohúriť Slovákov (video + foto)

11.08.2011, 00:00
Objav hviezdneho producenta Simona Cowella zahrá dnes v Bratislave. Il Divo - hudobná harmónia, božské hlasy, vášeň, romantika, jedinečný zvuk... To všetko skrýva táto pop-operná formácia.

Bratislava - Il Divo tvoria štyria muži z Ameriky, Francúzska, zo Španielska a Švajčiarska...

Už dnes večer sa títo lámači ženských sŕdc predstavia Slovensku na Bratislavskom hrade so svojou originálnou interpretáciou najväčších svetových hitov ako Amazing Grace či Hallelujah, zabalených v melódiách klasickej hudby. Tie zazneli naživo dokonca aj na inaugurácii amerického prezidenta Baracka Obamu pred dvoma rokmi.

https://www.youtube.com/embed/VzB8xC_CwH8

Úspešný nález
O vznik Il Divo, teda „mužskej divy“, sa zaslúžil známy anglický manažér a producent Simon Cowell, ktorý po dvojročnom hľadaní mladých talentov našiel v roku 2004 Davida, Sebastiena, Carlosa a Ursa. Ich hudobné spojenie prinieslo želaný úspech. Predali vyše 26 miliónov albumov a získali viac ako 150 zlatých a platinových platní v 33 krajinách.

„Ten úspech prekvapil nás všetkých. Nepoznali sme sa, mali sme sólové kariéry, a zrazu nás hodili do jedného štúdia. Ale aj po siedmich rokoch milujem každý jeden okamih,“ vyjadril sa Sébastien Izambard pre nightwantstoforget.com.

https://www.youtube.com/embed/DJNzmNB48no

Už svojím prvým albumom porazili v britskej hitparáde populárneho Robbieho Williamsa, ktorý sa s nepríjemnou porážkou vyrovnal svojsky a predstaviteľov skupiny nazval idiotmi. Speváčka Barbara Streisand má však na Il Divo opačný názor. V roku 2006 ich dokonca pozvala ako špeciálnych hostí na svoju koncertnú šnúru po Severnej Amerike, pričom spolu absolvovali všetkých 20 koncertov.

Vstupné vypredané
Vstupenky na očakávanejší koncert išli na dračku, ich cena sa pohybovala od 120 do 220 eur. Nespokojní fanúšikovia, ktorým sa neušiel ani jeden z 2 000 lístkov, dotlačili organizátorov k miernemu zvýšeniu kapacity. Zaspievajú na Bratislavskom hrade.

https://www.youtube.com/embed/98J1jUJluso

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
17. apríl 2024 01:04