StoryEditor

Kerekesovej Kamene dnes uvedú na prestížnom festivale Annecy

07.06.2011, 16:37
Autor:
kulkul

Slovenský animovaný film Kamene režisérky Kataríny Kerekesovej uvedú dnes na prestížnom festivale animovaného filmu Annecy. Ten sa v súčasnosti považuje za najprestížnejšie podujatie svojho druhu.
Snímka Kamane je melodramatickým príbehom, ktorý sa odohráva v kameňolome, v ktorom pracuje skupina mužov. To preruší predáková žena, ktorá do studeného prostredia prinesie lásku a cit.
„Chcela som dostať do príbehu napätie medzi mužom a ženou, rozdielnosť ich vnímania. Tento rozpor bol v technickom prostredí kameňolomu o to väčší, čím jemnejšia a neadekvátnejšia mi pripadala postava ženy, ktorá sa v ňom pohybovala.“ povedala o filme jeho režisérka.
Podľa nej zohrala dôležitú úlohu aj hudobná časť. „Bez nej  by sme stratili emócie, ktoré bábky tak veľmi potrebujú, pretože im chýba široká škála jemných mimických výrazov, aké používa živý herec,“ dodala Kerekesová, ktorá za film získala viacero ocenení, medzi nimi aj IGRIC.
Film čaká ešte niekoľko uvedení na festivaloch v rôznych krajinách. Slovenskí diváci si ho budú môcť pozrieť od 3. júla na medzinárodnom festivale animovaných filmov Fest Anča v Žiline.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 15:38