StoryEditor

Hlavný hrdina Jurského sveta: Jurský park som videl ako 13-ročný

15.06.2015, 00:48
Autor:
stlstl
Rozhovor. Americký herec, hlavný hrdina filmu Jurský svet, Chris Pratt v rozhovore v HN.

Objavil sa už vo filmoch Moneyball či 30 minút po polnoci, ale zahviezdil najmä minulý rok v snímke Strážcovia galaxie. A teraz sa objavil v očakávanom hite Jurský svet, v ktorom bojuje s dinosaurami. Chris Pratt.

Pamätáte si ešte na to, keď ste videli pred mnohými rokmi Jurský park prvýkrát?
Áno, prvýkrát som videl Jurský park pred 22 rokmi. Nemôžem uveriť, že to je už 22 rokov. Mal som už skoro 14 rokov a videl som ho v kine na nočnom premietaní. Bola to moja prvá "filmová udalosť". Spomínam si, že som ho naozaj chcel vidieť odkedy som videl trailer. A odkedy som bol fanúšikom Stevena Spielberga. Už v tom mladom veku som vedel, že je režisérom, ktorý sa mi páči. Získal si moju predstavivosť, rovnako ako aj celej generácie, a na to nikdy nezabudnem.



Máte obľúbeného dinosaura?
Mojimi obľúbenými dinosaurami boli ešte predtým, ako som vedel, že ich raz budem ako herec vo filme trenóvať, Velociraptori, sociálni predátori. Sú veľmi inteligentné a mojimi favoritmi od tej doby, ako v prvom Jurskom parku hovoril Sam Neill malému chlapcovi s pazúrom raptora: „Poreže ťa tu a potom tu, a zje tvoje vnútornosti kým ešte budeš žiť.“ 
 


Prečítajte si aj:
Recenzia: Jurský svet vás posadí do sedadiel



Film vyzerá realisticky. Ako prebiehalo nakrúcanie?
Keď vytvárate film, ktorého súčasťou sú aj živé akčné scény, ale aj animácie, naozaj sa líši z hľadiska procesu. Niekedy proste hráte proti nikomu a ničomu, čo je dosť ťažké, niekedy sú pri vás herci oblečení ako dinosaury a niekedy sú to animační roboti, čo je vlastne moja najobľúbenejšia vec. Dinosaura máte fyzicky pred sebou, dýcha a vy môžete reagovať priamo na neho.

Objavuje sa tam niekoľko skvelých akčných scén, ktorá je ale tá naj pre vás?
Áno, sú tam niektoré neuveriteľné, napäté akčné sekvencie. Je pre mňa ťažké vybrať si jednu ako moju obľúbenú, pretože je ich tam veľa. Jedna je obzvlášť dobrá, ale nerád by som vám pokazil zážitok. To, čo môžem povedať, je, že akonáhle ju uvidíte, budete vedieť, o čom hovorím. Má to čo do činenia s postavou menom Zara. To je všetko, čo poviem.



Ako by ste teda opísali svoju postavu?
Hrám Owena Gradyho, je rovnako nemilosrdný vo svojich pohotových odpovediach ako vo svojom rozhodnom konaní. Je hrdina. Je na špici jedného výskumu a úzko spolupracuje s raptormi, snažiac sa ich ovládať príkazmi. Pracuje na okraji ostrova a nemá rád spôsob ako v Jurskom svete zaobchádzajú so zvieratami. Má rád prirodzenosť a teší sa, keď ho ľudia potrebujú. A nikoho nebudú potrebovať viac, keď ten veľký dinosaurus vyletí von a začne zabíjať ľudí.

A ako by ste opísali svoj vzťah s Claire, krásnou manažérkou parku?
Je to prvýkrát, kedy došlo ku skutočnej romantike v jurských filmoch. Ona sa dostala na vrchol,  nosí nebezpečné kostýmy s vysokými podpätkami. Vie o všetkom, stará sa o akcionára, zaoberá sa všetkým, čo môže zaujať ľudí, ktorí do parku chodia. Ale naozaj sa nestará o blaho týchto zvierat. Pozerá sa ne ako na aktíva a my dvaja máme podobný hádavý vzťah aké boli vo filmoch Indiana Jones či Honba za diamantom. Publikum však dostane pocit, že sa skutočne priťahujeme.

Rozhovor poskytla distribučná spoločnosť Barracuda movie, preložila a spracovala Lucia Čížová

01 - Modified: 2007-06-25 06:04:00 - Feat.: 0 - Title: Triumf Gaya na 200 m v druhom najlepšom čase histórie
01 - Modified: 2022-02-11 08:53:45 - Feat.: - Title: Legendárna sága sa uzavrie: Jurský svet 3 láka v traileri na akčné dobrodružstvo 02 - Modified: 2016-05-19 08:30:23 - Feat.: - Title: Tvorca E.T. Mimozemšťana prišiel do Cannes po 40 rokoch. S unikátnou rozprávkou 03 - Modified: 2015-12-27 08:02:18 - Feat.: - Title: Toto sú najlepšie zarábajúce filmy v roku 2015. Pozrite sa 04 - Modified: 2015-07-23 15:43:34 - Feat.: - Title: Jurský svet porazil všetky filmy. Je už len za Titanicom a Avatarom 05 - Modified: 2015-06-30 16:01:02 - Feat.: - Title: Jurský svet prekonal miliardu a v Amerike má už 29 rekordov
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 14:49