StoryEditor

Fanúšikovia na celom svete sa dočkali. Trailer k 50 Shades of Grey je vonku

24.07.2014, 14:47
Autor:
lucluc
Pozrite si oficiálny trailer k dlhoočakávanému filmu 50 Shades of Grey podľa svetového bestselleru od E.L. James.

Svetový bestseller 50 odtieňov sivej sa dočká svojej filmovej podoby, to už vieme. Teraz sa však objavil aj trailer k filmu. Po dlhom čakaní a po tom, čo internet zaplavili amatérske trailery práve od fanúšikov, je tento presne z dielne štúdia Universal Pictures, ktoré bude film distribuovať. Takto teda bude vyzerať film podľa bestselleru najlepšie zarábajúcej spisovateľky na svete E.L. James.

 


 

Už 12. februára budúceho roka, teda v čase Valentína, uvidíme herca a modela Jamieho Dornana ako tajomného multimilionára Christiana Greya a Dakotu Johnson ako naivnú a nevinnú študentku Anastasiu Steel.

Režisérkou filmu je Britka Sam Taylor-Johnson. V roku 2009 bola nominovaná na britskú filmovú cenu BAFTA za svoj ​​debut Nowhere Boy o Johnovi Lennonovi. Okrem ústrednej dvojice si vo filme zahrajú Luke Grimes ako Christianov brat Elliot Grey, Rita Ora ako ich sestra Mia Grey, Max Martini ako bodyguard Taylor a mnohí ďalší.

Ach, to obsadenie...

Už od začiatku sa filmu venuje veľká pozornosť, najmä pre obsadenie. Už v čase, kedy neboli známe žiadne informácie o hercoch a lokácii, sa na množstve internetových stránok začali objavovať dohady, a hlavne priania fanúšikov, kto by mal hlavných aktérov hrať.  Medzi "favoritmi" bolo viacero hercov, medzi najvážnejších kandidátov v očiach fanúšikov patrili herci Alexis Bledel a Matt Bomer.

Dohady, ktoré trvali niekoľko mesiacov, sa ukončili minulý rok v septembri, kedy štúdio Universal Pictures aj autorka knihy oznámili, že miliardára Christiana Greya bude hrať britský herec Charlie Hunnam, ktorý zažiaril napríklad vo filme Ohnivý kruh (Pacific Rim) a postavu univerzitnej študentky Anastasie Steelovej už spomínaná 23-ročná herečka Dakota Johnson, ktorá je dcérou hercov Dona Johnsona a Melanie Griffith. V minulosti si zahrala menšie roly vo filme The Social Network a v akčnej komédii 21 Jump Street. Na Twitteri sa okamžite spustila vlna negatívnych reakcií.

Po nejakom čase Charlie Hunnam od filmu odstúpil pre zaneprázdnenosť a bol vybraný práve Jamie Dornan. Dnes to vyzerá tak, že fanúšikovia sa s tým už "zmierili" a na film sa tešia.
 

Úspech knihy = úspech filmu?

Trilógia začínajúca dielom Päťdesiat odtieňov sivej pôvodne vznikala ako fanfikcia, keď E. L. James na internete publikovala príbehy, do ktorých obsadila hlavných hrdinov ságy Twilight. Neskôr príbeh prepísala s novými postavami, prvýkrát ho vydalo malé austrálske vydavateľstvo The Writer 's Coffee House. Úspech si všimlo vydavateľstvo Random House a ihneď kúpilo práva. Kniha zaznamenala nevídaný úspech. Agentka spisovateľky Val Hoskins už vtedy povedala, že podľa nej popularitu trilógie zapríčinili práve čítačky. "Nikto nevidí, čo čítate. Kindle alebo iPady vyzerajú všetky rovnako," povedala. A tak erotickú knihu začali čítať ženy všetkých vekových kategórií na celom svete.

Prvý diel knihy preložený do slovenčiny vyšiel v októbri predminulého roka, podobne ako aj v iných krajinách, i u nás zaznamenal veľký úspech v predajnosti. Dlhé týždne sa držal na prvých priečkach. Druhý diel vyšiel v marci minulého roka, v porovnaní s českým trhom, však celkový predaj nebol až taký fanatický.  A 9. septembra minuléhoz roka vyšla v slovenskom preklade aj tretia, posledná, časť trilógie.

Veľmi sa jej darilo aj v rodnej Veľkej Británii. Každá desiata kniha, ktorú v roku 2012 predalo vydavateľstvo Random House, mala v názve spojenie Päťdesiat odtieňov. Predaj kníh erotickej trilógie od E. L. James však už dnes prekročil 100 miliónov predaných výtkačkov po celom svete.

O čom vlastne kniha, ktorá láme svetové rekordy predaja, je? Keď sa dvadsaťdvaročná študentka literatúry Anastasia vydáva na pohovor s mladým podnikateľom Christianem Greyom, netuší, že stretne muža, ktorý jej zmení život i hodnoty. Christian je pekný, múdry a… tajomný. Naivná a nevinná Anastasia si začína uvedomovať, že i napriek jeho ukrývaným tajomstvám ním začína byť úplne posadnutá. Ale ani Christian nie je voči jej kráse, šarmu a charakteru imúnny a pripúšťa, že on po nej tiež túži – avšak za vlastných, špecifických podmienok...

01 - Modified: 2006-08-16 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Americké úrady schválili predaj poisťovne Winterthur koncernu Axa
01 - Modified: 2024-04-20 08:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Jedna z najlepších českých hier v histórii dostane pokračovanie. Kingdom Come 2 vyjde ešte tento rok 02 - Modified: 2024-04-10 13:27:32 - Feat.: - Title: VIDEO Joker je späť. Muzikálové pokračovanie oscarového filmu vyzerá brutálne, trailer ukazuje aj Lady Gaga ako Harley Quinn 03 - Modified: 2024-03-28 12:40:19 - Feat.: - Title: VIDEO Will Smith a Martin Lawrence sa vracajú ako Bad Boys. Zverejnili prvý trailer, máme sa na čo tešiť 04 - Modified: 2024-03-23 13:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Druhá séria House of the Dragon dostala brutálne trailery. Ktorú stranu v krvavej vojne plnej drakov si vyberieš? 05 - Modified: 2024-02-12 08:51:01 - Feat.: - Title: Z Deadpoola je v prvých záberoch z pokračovania Marvel Jesus. Pozri si všetky trailery, ktoré mali premiéru počas Super Bowlu
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 17:39