StoryEditor

Pete Doherty na Slovensku: Ironikom vytrel zrak

28.06.2013, 06:00
Prvé vystúpenie na Slovensku bolo intímne, v utorok zase známy rebel odohral energický koncert plný hitov.

Ironikom vytrel zrak výborným koncertom, pochybovačov vysmial tým, že prišiel a fanúšikov potešil. Britský hudobník Pete Doherty odohral tento týždeň v bratislavskom klube KC Dunaj dva koncerty. Pondelkový, po zmeškanom lete, bol trochu nekonzistentný, ale i tak ukázala ikona britskej hudobnej scény svoje kvality. Prvé vystúpenie na Slovensku bolo intímne, v utorok zase známy rebel odohral energický koncert plný hitov.

V zaplnenom kultúrom centre zaspieval hity ako Last Of The English Roses, Music When The Lights Go Out, Don´t Look Back Into The Sun, What Katie Did alebo Fuck For Ever. "Nemám setlist. Hrám to, čo počujem z publika," povedal Doherty v Bratislave. To, že hrá na želanie, potvrdil aj tým, že zaplnené kultúrne cenrum spievalo s ním na plné hrdlo a mnohí odchádzali domov s dobrým pocitom, že počuli tú svoju.



Doherty hneď po nás vystúpil v Prahe. Čechom tak splatil dlh po minuloročnom zrušenom koncerte.


Svoje kvality ikona britskej hudobnej scény dokázala všetkým fanúšikom, pričom jeho vystúpeniu dodali šmrnc aj sprievodné husle. Doherty však nezostal len pod svetlom reflektorov. V utorok podvečer sa s gitarou v ruke prešiel po centre mesta a zaspieval pod Michalskou bránou. Jeho "prechádzku" natočila hudobná relácia Hudba mesta. A i keď nebolo práve v meste veľa ľudí, tí čo ho spoznali a mali so sebou telefóny, hneď spúšťali nahrávanie.

Hudobník, spisovateľ, herec a maliar, ktorý žije vo Francúzsku, tiež prezradil, že chystá s Babyshambles nový album. Ten by mohol vyjsť už na jeseň tohto roka. Speváka z kapiel The Libertines a Babyshambles na šnúre sprevádzal aj britský hudobnk Alan Wass, s ktorým si Doherty strihol duet. Ako predskokan vystúpila slovenská skupina Walter Schnitzelsson.

Doherty dokázal, že aj napriek povesti, ktorá ho sprevádza palcovými titulkami o drogách, má stále čo ponúknuť. O to viac silnejšie bolo jeho vystúpenie, že to s bravúrnosťou dokázal len sám bez kapely.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 09:57