StoryEditor

Poznáme najlepšie seriály sveta. Toto sú víťazi Emmy

26.08.2014, 10:13
Pozrite si tohtoročných víťazov kategórií americkej televíznej ceny Emmy.


Herci seriálu Taká moderná rodinka na odovzdávaní cien Emmy v Los Angeles. Snímka: AP
 

Americkú televíznu cenu Emmy za najlepšiu komédiu si odniesol seriál Taká moderná rodinka, prestížne ocenenie získal už piatykrát za sebou. V kategórii najlepší dramatický program uspel seriál Perníkový tatko. Ceny Emmy sú považované za obdobu filmových Oscarov. Pozrite si víťazov v našej galérii TU.

Taká moderná rodinka zožala úspechy aj v ďalších kategóriách. Najlepším hercom vo vedľajšej úlohe v komediálnom seriáli sa stal Ty Burrell, ktorý v Takejto modernej rodinke hrá detinského otca rodiny Phila. Za réžiu získala Emmy Gail Mancuso.





Seriál Perníkový tatko takisto neobišiel naprázdno - triumfoval v kategórii dráma, a to už po druhý raz za sebou. No a samotný Cranston dostal už štvrté ocenenie pre najlepšieho herca v tejto kategórii.



 


Galériu najlepšie oblečených žien na odovzdávaní cien Emmy nájdete TU.



Jim Parsons získal za rolu geniálneho vedca Sheldona Coopera v seriáli Teória veľkého tresku svoju štvrtú televíznu cenu Emmy. Štyridsaťjedenročný Texasan sa stal víťazom v kategórii hlavná úloha v komediálnom seriáli. Sheldon Cooper je geniálny, ale zároveň čudácky a trochu arogantný vedec. Ako tvrdí v jednej epizóde: "Moja autobiografia sa bude volať 'Niet za čo, ľudstvo'." Herec sa so štvrtou cenou Emmy v kariére dostal do spoločnosti legiend ako Kelsey Grammer či Michael J. Fox.


Cenu pre najlepšiu herečku v hlavnej úlohe v komediálnom seriáli si odniesla 53-ročná Julia Louis-Dreyfusová za rolu v seriáli Viceprezident(ka) televízie Sky Atlantic HD, kde hrá viceprezidentku USA. Dreyfusová, ktorá získala toto ocenenie už tretí raz v rade, vyvolala v sále salvy smiechu, keď sa zastavila pri hviezde seriálu Perníkový tatko Bryanovi Cranstonovi a vymieňala si s ním náruživé "akože" bozky.

Ďalší ocenení
Emmy za najlepší scenár pre minisériu, televízny film alebo dramatický špeciál získal Stephen Moffat za tretí diel tretej série Sherlocka s názvom Posledná prísaha. Za tento diel bol ocenený aj Martin Freeman ako najlepší herec vo vedľajšej úlohe v minisérii alebo televíznom filme a Benedict Cumberbatch ako najlepší herec v minisérii alebo televíznom filme.

Cenu pre najlepšiu herečku v dramatických seriáloch si po druhý raz v kariére odnáša Julianna Marguliesová (Dobrá manželka). Allison Janneyová si odniesla cenu za rolu babičky v seriáli Mom ako najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe v komediálnom seriáli. Už predtým mala na konte jednu Emmy - za hosťovanie v seriáli "Masters of Sex". Cenu za najlepší komediálny scenár dostal Louis C.K. za seriál FX Network "Louie". Najlepšou reality súťažou sa stal program CBS "The Amazing Grace".

Zdatne im sekundovali seriály od FX "American Horror Story: Coven" - s najlepšou herečkou v hlavnej úlohe (Jessica Langeová) a najlepším výkonom vo vedľajšej ženskej role (Kathy Batesová) - a "Fargo" s najlepšou réžiou (Adam Bernstein) a cenou pre najlepší miniseriál. Cenu pre najlepší film dostala snímka "The Normal Heart" od HBO.

Moderátor nikoho nešetril
Moderátor večera Seth Meyers podpichol svoju materskú televíziu NBC a ostatné televízne stanice za to, že sa nechali na udeľovaní cien Emmy zatieniť menšími káblovými spoločnosťami a internetovými televíziami ako Netflix. Meyers nešetril ani MTV, ktorá v nedeľu rozdávala MTV Video Music Awards. Podľa Meyersa sa však MTV už aj tak vlastne nešpecializuje na videoklipy. "To je ako keby nejaká veľká televízia hostila udeľovanie cien, ktoré by všetky skončili na káblovkách a Netflixe. To by bolo strelené," vtipkoval Meyers.

01 - Modified: 2006-09-27 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: RWE chce predĺžiť život atómovej elektrárne
01 - Modified: 2024-02-29 14:09:36 - Feat.: - Title: Návraty najočakávanejších seriálov. Vieme, kedy sa dočkáš nových častí Emily in Paris, The Last of Us či Stranger Things 02 - Modified: 2024-02-29 13:00:00 - Feat.: - Title: Kvíz: Ste fanúšikom kultových seriálov? Ako dobre si ich ešte pamätáte? Otestujte sa! 03 - Modified: 2024-02-23 14:20:22 - Feat.: - Title: Rod draka nebude jediný seriál zo sveta Game of Thrones. Pozri sa, aké všetky príbehy z Westerosu sa už chystajú 04 - Modified: 2024-01-27 10:15:09 - Feat.: - Title: Toto ponúkne svet Star Wars v roku 2024. Tešiť sa môžeš na pokračovania, ale aj úplne nové príbehy z preďalekej galaxie 05 - Modified: 2024-01-16 09:33:46 - Feat.: - Title: Sošky Emmy sú rozdané. Opäť kraľovala dráma Boj o moc, cenu si odniesla aj komédia Medveď
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 15:49