StoryEditor

Simpsonovci dostali hororovú zvučku. Vypočujte si ju

08.10.2013, 00:00
Autor:
iHNediHNed
Režisér Guillermo del Toro premenil zvučku Simpsonovcov na dvapolminutovú poctu hororovému žánru.

Režisér Guillermo del Toro premenil zvučku Simpsonovcov na dvapolminutovú poctu hororovému žánru. V úvodnej sekvencii sa objavujú paródie postáv z del Torových filmov ako Hellboy, Blade, Faunov labyrint alebo Ohnivý kruh, ale diváci tam môžu hľadať tiež veľa odkazov a drobných vtipov v pozadí.

Hitchcock vedľa Lovecrafta

Známy milovník hororov del Toro preniesol do sveta Simpsonovcov všetky veci, ktoré nielen v hororoch miluje. Takže mesto Springfield bojuje s inváziou zombie, policajný náčelník Wiggum sa mení na Kyklopa ako od animátora a režiséra Raya Harryhausena, Bart prejde na skateboarde okolo monštier z klasických hororov od štúdia Universal a na lavičke pred školou kŕmi vtákov Alfred Hitchcock. Keď na konci Líza prepadne gaučom podobne ako Alica do ríše divov, zjaví sa vedľa nej hypnožaba zo seriálu Futurama. Bartov nápis "Už nikdy nebudem... " odkazuje k románu Osvietenie, čo následne potvrdzuje samotný Stephen King.

Del Toro prerobil úvodnú sekvenciu, ktorú tvorcovia prvýkrát použili v dvadsiatej sezóne seriálu, keď Simpsonovci mali prejsť do HD rozlíšenia. Oproti známejšej znelke je predĺžená a objavuje sa v nej viac vedľajších postáv. Nová zvučka je poznať hneď na začiatku podľa trojokej vrany, ktorá prelieta okolo nápisu The Simpsons. Aj tej dal del Toro prekvapivý význam.

Hororová tradícia

Špeciálne čarodejnícke diely ( v origináli Treehouse of Horror ) sa vysielajú od roku 1990. Tím Matta Groeninga sa inšpiroval komiksovými antológiami z 50. rokov, ako bola napríklad Tales form the Crypt alebo televíznym seriálom Zóna súmraku. V tohtoročnej epizóde, ktorá bola odvysielaná v nedeľu, boli tradične tri príbehy: Oh, The Places You´ll D'oh paroduje detskú knihu Dr. Seussa, v poviedke Dead and Shoulders príde Bart o hlavu, ktorá je následne primontovaná k telu Lízy a vo Freaks No Geeks cestujú Homer a Marge s cirkusom ako silák a artistka na hrazde.

K Simpsonovcom neodmysliteľne patria gaučové gagy, počas ktorých sa celá žltá rodinka netradičnými spôsobmi zbieha k televízii. V minulosti už niekoľkokrát dostala nečakanú podobu rovno celá zvučka, keď na nej pracoval pouličný umelec Banksy alebo animátor Bill Plympton. Simpsonovci tiež parodovali seriál Breaking Bad, konkrétne scény, ktoré podrobne zachytávali výrobu metamfetamínu a drogový biznis.

01 - Modified: 2005-07-11 14:38:00 - Feat.: 0 - Title: Od dnešného dňa sa delia akcie OMV v pomere 1:10
01 - Modified: 2024-04-24 10:30:00 - Feat.: - Title: Simpsonovci po 34 rokoch zabili jednu z populárnych postáv. Ktoré ďalšie seriálové úmrtia nás najviac šokovali? 02 - Modified: 2024-02-15 09:00:00 - Feat.: - Title: Tvorca Simpsonovcov a Futuramy Matt Groening oslavuje 70 rokov. Milovanú žltú rodinku vymyslel na chodbe za 15 minút 03 - Modified: 2024-01-18 23:00:00 - Feat.: - Title: Simpsonovci ožili. Umelá inteligencia dala postavám ľudskú podobu 04 - Modified: 2023-12-31 11:12:28 - Feat.: - Title: Odhalili záhadu, prečo v úvode Simpsonovcov predavač skenuje Maggie. Dôvod ťa poriadne prekvapí 05 - Modified: 2023-12-06 08:00:00 - Feat.: - Title: Čo sledovať v decembri na Disney+? Tešiť sa môžeš na návrat Simpsonovcov, Indiana Jonesa aj animovaný seriál od Marvelu
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 14:05