StoryEditor

Slovenský raper mieri na newoyrský festival. Do klubu, kde začínal aj Kanye West

11.10.2015, 16:32
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

„Buď zmeníš svet alebo svet zmení teba,“ rapuje Majk Spirit v jednej zo svojich nových skladieb. Práve toto heslo aktuálne potvrdzuje svojimi umeleckými plánmi. Už o pár dní totiž predvedie svoju šou ako prvý Slovák v histórii na pódiu 35. ročníka prestížneho festivalu CMJ Music Marathon priamo v New Yorku. Je teda pravdepodobné, že v budúcnosti budeme jedného z najžiadanejších slovenských umelcov počuť rapovať v anglickom jazyku... „Ide o jednu z každoročne najočakávanejších hudobných udalostí roka pre najvýznamnejšie osobnosti zo zákulisia amerického hudobného priemyslu,“ povedal raperov manažér Michal Matejovič, ktorý spolu s interpretom buduje značku Majk Spirit od jej začiatku. Spolu so svojím úspešným zverencom priletel len pred pár dňami do New Yorku, aby si jediným exkluzívnym koncertom otvorili dvere do nového hudobného sveta.

CMJ Music Marathon sa koná od 13. do 17. októbra a nesie v sebe okrem hudobných vystúpení aj konferencie a prednášky vplyvných autorít amerického hudobného a kreatívneho priemyslu. Podujatie sa koná za účasti hudobných vydavateľstiev a v spolupráci s NYU (New York University).„Ide o festival, ktorý každoročne prezentuje najväčšie talenty v Amerike a slúži ako odrazový mostík do ďalšej úrovne kariéry,“ objasňuje Matejovič. Ako dodáva, začleneniu slovenského rappera do svetového line-upu prestížneho podujatia predchádzali niekoľkotýždňové rokovania s americkou stranou, ktoré zahŕňali dôkladné predstavenie umelca a jeho pozície v našej krajine. „Majk bude prvý slovenský raper, ktorý bude reprezentovať Slovensko v Amerike,“ dodáva.

Majk Spirit vystúpi ako medzinárodný hosť na hip - hop stagei v preslávenom klubeSOBs v štvrti SoHo/Manhattan. „V tomto klube mali svoje prvé koncerty v New Yorku aj Kanye West, Drake, Kendrick Lamar či John Legend,“ prezrádza ďalej manažér a dáva do pozornosti oficiálny vizuál podujatia s Majkovou podobizňou. Punc exkluzivity dodáva Majkovmu koncertu fakt, že v line-upe vystúpi aj ako jediný Slovák. Rapper bude naozaj doslova a do písmena reprezentovať Slovensko - napriek tomu, že vystúpi pred prevažne svetovým publikom,  bude totiž vystupovať v rodnom jazyku. „Pôjde o plnohodnotný hodinový koncert, ktorý Majk odohrá so svojím dvorným DJom Grimasom, so skladbami z nového projektu Y (čierneho a bieleho albumu). Majk odprezentuje presne 14. októbra najlepšie skladby z posledných rokov,“ dodáva.  

Koncert bude možné vidieť neskôr prostredníctvom videozáznamu, keďže za ním do New Yorku pricestuje aj televízny štáb z Bratislavy.„Okrem spomínaného koncertu s Majkom absolvujeme rôzne konferencie na amerických univerzitách a stretnutia s ľuďmi z hudobného priemyslu. Letíme aj za Zdenom Chárom, ktorý nás pozval do Bostonu a Majk by mal tiež fotiť s uznávaným česko-americkým fotografom hviezd Pavlom Havlíčkom,“ upresňuje Matejovič, ktorý v minulosti študoval na UCLA (University of California).

Po návrate zo Spojených Štátov vstúpi priamo do víru československých pracovných povinností – bude ho čakať White Show -  séria 4 exkluzívnych koncertov v sprievode živej kapely k albumu Y White. Do konca tohto roka čaká nášho najžiadanejšieho rapera ešte niekoľko zahraničných vystúpení, momentálne sú isté koncerty v britskom Londýne a írskom Dubline.

01 - Modified: 2007-10-08 07:57:00 - Feat.: 0 - Title: Kríza na úverovom trhu spomalí svetovú ekonomiku
01 - Modified: 2024-04-05 16:28:40 - Feat.: - Title: New York zasiahlo silné zemetrasenie o sile 4,8 stupňa. Pocítili ho desiatky ľudí, škody zatiaľ nehlásia 02 - Modified: 2024-03-27 06:38:03 - Feat.: - Title: V newyorskom metre zomrel muž, strčili ho do koľajiska. Išlo o nevyprovokovaný útok, tvrdí polícia 03 - Modified: 2024-03-16 10:28:01 - Feat.: - Title: Ulice New Yorku plní nelegálne lešenie. Bojovať s ním bude umelá inteligencia 04 - Modified: 2024-03-01 19:24:03 - Feat.: - Title: Už žiadne vrecia s odpadkami v uliciach. New York rázne zametá so smradom aj potkanmi 05 - Modified: 2024-02-13 06:32:51 - Feat.: - Title: Po streľbe na stanici metra v New Yorku hlásia jednu obeť a päť zranených. Polícia hľadá vinníka
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 22:58