StoryEditor

Team s Paľom Haberom odštartovali turné. Scénu im preváža 5 kamiónov

03.05.2016, 18:45
Autor:
TASRTASRlucluc

Dlho očakávané turné Paľa Haberu a skupiny Team s názvom Habera & Team "33" Tour 2016 je tu. Pre svojich fanúšikov si pripravili veľkolepú šou s pesničkami, ktoré budú prierezom celej ich hudobnej kariéry. Špeciálnym hosťom na turné bude spevák a hudobník Peter Aristone. Scénu bude na turné prevážať päť kamiónov, celé turné bude zabezpečovať viac ako 40 ľudí. "A vzhľadom na to, že ideme len po zimných štadiónoch, dáme si záležať, aby sme na obrazovkách boli vidieť aj my. Najlepšie je, keď sa pozriete do ľudí, a aj tí vzadu skáču," povedal v rozhovore pre idnes.cz ešte pred turné.

Dvojtýždňový trip po slovenských mestách prichádza po niekoľkých rokoch a aj preto si Habera a spol. dali na ňom veľmi záležať. "Tým, že nehráme až tak často, vlastne raz za tri – štyri roky, tak pre nás je už každé turné výnimočné. A zdá sa, že aj pre našich fanúšikov. Cítime to podľa ich záujmu, že sa už nevedia dočkať, kedy nás zase uvidia. Vlastne oni sú dôvodom, prečo hráme," povedal Habera. Svoju fanúšikovskú základňu na Slovensku si frontman kapely veľmi dobre uvedomuje a je pre neho veľmi dôležitá. "Slovenské publikum je veľmi srdečné a myslím si, že aj verné. Keď si ho raz získate, už ho nestratíte," dodal.

Podobne, ako to predchádzajúce, aj toto turné označujú, ako posledné. Habera to vysvetlil: "Pozor, posledné turné, to nie je reklamný trik! My netušíme, čo bude za tri štyri roky. Máme cez päťdesiat a máme už v kapele jedno úmrtie. A teraz už umierajú ľudia, ktorých som osobne poznal. V poslednej dobe až moc kamarátov. Ale poďme od toho preč. Podstatná vec - každé naše turné už bude posledné."




Prvý koncert sa konal v nedeľu 1. mája v Prievidzi. "Už prvý koncert šnúry Habera & Team "33" Tour 2016 bol beznádejne vypredaný. Pred zimným štadiónom sa už dlho pred začiatkom tvorili nekonečné rady fanúšikov legendárneho speváka a jeho kapely," informovala TASR Danka Šoporová z agentúry Access Production.

Počas koncertu odznelo celkovo 22 piesní, ktoré ponúkli prierez hudobnej kariéry Haberu a Teamu. Koncert, ktorý bol kombináciou kvalitného zvuku, svetelnej šou a nestarnúcich a nadčasových hitov, odštartovala pesnička Óda na tie cesty po tele. Okrem nej odzneli pesničky ako Prievan v peňaženke, Reklama na ticho, Lietam v tom tiež, Nemám čo stratiť, Severanka, Nároční, Držím ti miesto a ďalšie.

Najbližší koncert sa uskutoční zajtra v Košiciach, v rámci slovenskej časti turné sa Habera a Team predstavia postupne aj v Poprade (6.5.), dvakrát v Bratislave (11. a 12.5.) a 16. mája v Martine. Česká časť turné začne 20. mája v Zlíne, následne Team zavíta do Olomouca, Brna, Prahy alebo Ostravy.

01 - Modified: 2024-04-17 10:18:27 - Feat.: - Title: Jonas Brothers presúvajú turné, vystúpiť mali v Prahe aj Viedni. Uviedli chabý dôvod, ľudia sa búria a chcú vrátiť peniaze 02 - Modified: 2023-11-09 14:00:00 - Feat.: - Title: Thirty Seconds to Mars sa vracajú na Slovensko! Jared Leto so svojou kapelou odpáli veľkolepú šou už v máji 03 - Modified: 2023-10-09 12:00:00 - Feat.: - Title: Koncertujú po celom svete, ich vystúpenia sa stali pomerne udržateľné. Kapela Coldplay dokazuje, že to nie je nemožné 04 - Modified: 2023-07-04 11:30:00 - Feat.: - Title: Maratón na pódiu, surprise songs a Oscar de la Renta. Aj takto vyzerá už teraz rekordné The Eras tour Taylor Swift 05 - Modified: 2023-04-06 13:42:34 - Feat.: - Title: Satanizmus či čarodejníctvo na turné Taylor Swift? Konzervatívni kresťania prišli s neuveriteľnými obvineniami
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 19:31