TASR/B. Račko
StoryEditor

Ľudia majú dobrú pamäť, musíme sa snažiť, hovorí Paľo Habera v HN

06.05.2016, 10:00
Autor:
lucluc

Na turné vyrážajú každé tri-štyri roky a takmer vždy majú vypredané. A inak to nie je ani teraz.  Paľo Habera s kapelou Team sú od nedele na dvojtýždňovom turné a opäť pripravili veľkolepú šou s pesničkami, ktoré sú prierezom celej ich kariéry. Scénu im dokonca preváža päť kamiónov. Dnes vystúpia v Poprade, nasleduje Martin a Bratislava.




Nehrávate spolu veľmi často a každé vaše turné je už podľa vás posledné. Ako teda prebiehala príprava na toto?
Príprava na toto turné prebiehala veľmi pohodovo, zvolili sme ten istý osvedčený model ako pred štyrmi rokmi. Najprv chystáme vizuálnu a hudobnú časť a potom týždeň práce na mieste, v tomto prípade v Prievidzi na štadióne, keďže tam sme hrali prvý koncert turné. Mimochodom Prievidzi ďakujeme, lebo tam boli k nám všetci veľmi milí.

Keď porovnáte dnešné koncerty s tými pred rokmi, čo sa najviac zmenilo?
My sme už koncertovali v rôznych podmienkach a dokonca za rôznych režimov, takže porovnávanie rozdielov by bolo nadlho. Ale jednoznačne môžem povedať, že dnes je v tom už toľko financií, že si to nikto nedovolí podceniť. Pristupujeme k tomu všetci absolútne zodpovedne, lebo vieme, že keď to teraz urobíme dobre, tak pokojne môžeme ísť o pár rokov na ďalšie turné, pretože ľudia majú veľmi dobrú pamäť.

Aké novinky (aj oproti poslednému turné) môžeme čakať?
Základ výberu pesničiek je ten istý, ale urobili sme dosť zmien, aby to nebolo to isté ako na poslednom turné. No a scéna, svetlá a videostvárnenie sú úplne nové.

Opäť to teda budú pesničky z celej vašej kariéry, na ktorú vždy fanúšikovia reagujú najviac a vy ju najradšej hráte?
To sa nedá len tak jednoznačne vybrať. Pre niekoho je to tá, pre iného iná a v tom je sila našej tvorby. Na koncerte hráme dve hodiny a mňa bavia celé dve hodiny.




Aj po tých rokoch?
Príďte sa pozrieť a uvidíte. Mám dojem, že čoraz viac.

No tvrdíte, že ak si raz získate publikum, už ho nestratíte. Je teda slovenské publikum verné?
Áno, máme niekoľko generácií publika, ktoré s nami starne a aj na týchto koncertoch sme sa o tom presvedčili – od úplne mladých až po odrastenejších.

Hráte aj v Česku a aj turné sa tam presunie. Aký je rozdiel medzi slovenským a českým publikom?
Dosť veľký a hlavne mám pocit, že najmä u nás – čím ideme viac na východ, ľudia sa vlastne v rámci nejakého kultúrneho vyžitia nemôžu veľmi odviazať, lebo ak nemajú prácu, nemajú peniaze, a aj keby chceli, tak si návštevu takého koncertu nemôžu dovoliť.

01 - Modified: 2024-04-17 10:18:27 - Feat.: - Title: Jonas Brothers presúvajú turné, vystúpiť mali v Prahe aj Viedni. Uviedli chabý dôvod, ľudia sa búria a chcú vrátiť peniaze 02 - Modified: 2023-11-09 14:00:00 - Feat.: - Title: Thirty Seconds to Mars sa vracajú na Slovensko! Jared Leto so svojou kapelou odpáli veľkolepú šou už v máji 03 - Modified: 2023-10-09 12:00:00 - Feat.: - Title: Koncertujú po celom svete, ich vystúpenia sa stali pomerne udržateľné. Kapela Coldplay dokazuje, že to nie je nemožné 04 - Modified: 2023-07-04 11:30:00 - Feat.: - Title: Maratón na pódiu, surprise songs a Oscar de la Renta. Aj takto vyzerá už teraz rekordné The Eras tour Taylor Swift 05 - Modified: 2023-04-06 13:42:34 - Feat.: - Title: Satanizmus či čarodejníctvo na turné Taylor Swift? Konzervatívni kresťania prišli s neuveriteľnými obvineniami
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 02:41