Topfest
StoryEditor

Festival Topfest pridáva ďalší deň. Príde kapela Guano Apes

12.05.2016, 20:00
Autor:
TASRTASR

Festival Topfest pridáva ďalší, teda tretí deň a hneď na úvod pripravili organizátori prekvapenie, keď vo štvrtok 30. júna vystúpi na letisku v Piešťanoch nemecká rocková skupina Guano Apes. Rockeri z Nemecka predstavia zatiaľ ostatný album Offline, ktorý je tvrdší, rockovejší a pestrejší ako čokoľvek, čo doteraz vyprodukovali. Jej členovia očakávajú, že piesne budú ešte na mieste dotvárať spolu s fanúšikmi. Na pódiu to ale určite roztočia megahitmi Lords of the Boards a Open Your Eyes.

„Hrať naživo je naša vášeň. Byť v kontakte s ľuďmi, to je hlavný dôvod, prečo robíme hudbu. Sú to magické okamihy, keď sa napríklad nová pieseň vyvíja naživo počas koncertu s 2000 fanúšikmi. Veľmi chceme, aby sa návštevníci nenudili, a čo je dôležité, ani my sa nesmieme nudiť. S nami jednoducho na nudu zabudnite. Som si istý, že ešte stále máme čo povedať,“ uviedol pre médiá gitarista kapely Henning Rümenapp.

Skupina z nemeckého Göttingenu vznikla v roku 1994, keď sa k Henningovi Rümenappovi, Dennisovi Poschwattovi a Stefanovi Udovi pridala temperamentná speváčka nezameniteľného hlasu Sandra Nasic. Ich energický mix grunge a heavy metalu z nich robí jednu z najúspešnejších nemeckých skupín. Po malej prestávke sa v roku 2009 dali zase dokopy a hrajú doteraz. Na konte majú päť albumov. Táto dnes už kultová kapela patrí k súčasníkom skupín Red Hot Chili Peppers, Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Rage Against the Machine či Alice in Chains. „Vždy sa snažíme oslobodiť od starého a otvárame sa novým hudobným možnostiam. Taký je aj album Offline. Sloboda je pre nás maximálna hodnota. Tento album je ostrejší, rockovejší, pestrejší. Avšak, a to je krásne, stále sme to my, vždy nás tam rozoznáte. Veľmi sa tešíme na naše koncertovanie na festivaloch,“ dodáva speváčka kapely Sandra Nasic. 

Nemeckí rockeri vystúpia na Topfeste v rámci nultého dňa, ktorý organizátori pridali. Festival sa teda začína vo štvrtok 30. júna a potrvá do 2. júla. „Nultý deň je bonusom, ktorý ľuďom pridávame ako darček. Nemusia sa však obávať, cena zostáva nezmenená. Tí, ktorí si už lístky kúpili, si nemusia kupovať ďalšiu vstupenku, je to v cene. Hrať sa teda bude už od štvrtka večera. Jedna – dve kapely na hlavnom a po nich ďalšie na vedľajšom pódiu. Štvrtkovou bombou je práve Guano Apes. Sme naozaj radi, že sa nám ich podarilo získať,“ uzatvára organizátor Topfestu Dušan Drobný.

Najväčší rockový festival bude od 30. júna do 2. júla na letisku v Piešťanoch. Okrem nemeckých rockerov Guano Apes vystúpi aj ruská kapela Slot, britskí The Darkness, glam metalová kapela z Fínska Reckless Love, americká kapela Puddle of Mudd, britskí punkeri UK Subs, české kapely Kabát, Wanastowi Vjecy, Chinaski, Walda Gang, domáce skupiny Horkýže Slíže, Desmod, Inekafe, Zóna A, Slobodná Európa, The Paranoid, Wasabi Cirkus, Hash, Mad Dog X, Kvety v podpaží a ďalší interpreti.


01 - Modified: 2024-03-14 09:56:43 - Feat.: - Title: Rozhodnuješ sa, kam si pôjdeš tento rok užiť obľúbené kapely? Prinášame zoznam TOP festivalov 02 - Modified: 2023-08-12 08:30:00 - Feat.: - Title: Užívaš si festivaly s výčitkami svedomia, že nie si ekologický? Prinášame tipy, vďaka ktorým budeš 03 - Modified: 2023-04-19 10:28:01 - Feat.: - Title: Hudobná chuťovka pre nadšencov rocku, metalu a punku: Festival Topfest ohlásil headlinerov 04 - Modified: 2023-03-07 14:37:22 - Feat.: - Title: Svieži vietor vo svete eventov. Už 25 rokov meníme podujatia na udalosti 05 - Modified: 2021-10-28 17:32:58 - Feat.: - Title: Ľudia sa pre tretiu vlnu pandémie vracajú do kina pomaly, máme aj zahraničných divákov, hovorí vedenie kina Lumière
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 01:23