StoryEditor

Líder skupiny Rammstein zúri: Stal som sa obeťou Putinovej propagandy

04.07.2016, 12:05
Autor:
dlmdlm
Ruskí propagandisti poriadne naštvali lídra skupiny Rammstein, Tilla Lindemanna. Jeho fotografiu totiž upravili tak, že na nej pózuje v tričku, na ktorom je vyobrazený Vladimir Putin.

Za všetko môže nevinná fotografia, na ktorej je Lindermann s iPhonom od spoločnosti Caviar, ktorá vyrába luxusné mobilné verzie s motívmi Vladimira Putina. Spevák má na sebe tričko s lebkou.

Lenže o pár dní neskôr začala na proruských weboch kolovať upravená fotka, kde bola lebka vymenená za Putinov portrét, navyše sprevádzaná údajným spevákovým obdivným komentárom práve k ruskému prezidentovi.

rammstein propaganda caviar-phone.ru

Lindemann striktne odmieta, že by akokoľvek vyjadroval podporu ruskému prezidentovi."Je to úplný nezmysel, nikdy som nič také nepovedal," nechal sa počul Lindermann. Podľa svojich slov je apolitický a fotomontáž ho veľmi pobúrila.

Jediné, čo kedy údajne povedal v spojitosti s Ruskom je, že sa mu pri návšteve páčilo jeho hlavné mesto. "Iný komentár k Rusku som nikdy nedal," povedal nemeckému denníku Bild.

Žiadny ďalší rozhovor vraj s ruskými novinármi neviedol a už vôbec sa nenechával fotiť v tričku s Putinom. Výsledkom zverejnenia podvrhnutej fotografie je rozhodnutie skupiny, už nikdy nevystupovať v Rusku.

K situácii sa už vyjadrila aj dotknutá firma Caviar, ktorá celú vec označila za nedorozumenie. "Bol to len interný vtip, fotomontáž sa do médií nikdy nemala dostať," uviedla vo vyhlásení.

To však speváka rozhodne neupokojilo a ruskú propagandu nekompromisne odsúdil. Nemecký spevák tiež ostro kritizoval médiá, napríklad RT, Ren TV, Satellite alebo Komsomolskaju Pravdu za šírenie nepravdivých informácií.

Celú kauzu už teraz budú riešiť známi právnici, ktorí budú okrem iného vymáhať ospravedlnenie a vyvrátenie zvestí, že snímka bola odfotená 19. júna na moskovskom koncerte Rammsteinu.

01 - Modified: 2024-04-26 16:19:56 - Feat.: - Title: Ukrajinská rozviedka hlási zničenie ruského vrtuľníka na letisku pri Moskve 02 - Modified: 2024-04-26 15:12:01 - Feat.: - Title: Dostával som balíčky, nie peniaze, povedal nemecký poslanec Bystroň ku kauze úplatkov od Rusov 03 - Modified: 2024-04-26 13:33:30 - Feat.: - Title: Zasiahli sme na východe Ukrajiny vlak, hlásia Rusi. Mal byť naložený zbraňami zo Západu 04 - Modified: 2024-04-26 12:26:34 - Feat.: - Title: Ruská centrálna banka úrokové sadzby nemenila, zhoršila však inflačné vyhliadky 05 - Modified: 2024-04-26 11:56:57 - Feat.: - Title: V Rusku zadržali redaktora Forbesu. Písal o ukrajinskej Buči
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 20:51