archív filmu
StoryEditor

Noví Krotitelia duchov neboli ešte ani v kinách a už ich nenávideli. Majú veľa žien

28.07.2016, 20:00
Autor:
ČTKČTKlucluc

Trailer k novému filmu Krotitelia duchov 3 je najmenej obľúbený na portále Youtube v celej jeho histórii, objavili sa teda aj označenia aj ako najnenávidenejší trailer všetkých čias. Takáto vlna odporu divákov a nenávisti k remaku, tvorcom a hercom, tu už dlho nebola. A to všetko ešte pred samotnou premiérou filmu. 

Tretie pokračovanie americkej komédie Krotitelia duchov sprevádzajú najmä na sociálnych sieťach veľké emócie a kritika. Milovníci predchádzajúcich dielov tvorcom okrem iného vyčítajú, že Billa Murrayho, Dana Aykroyda, Harolda Ramisa a Ernieho Hudsona v hlavných úlohách nahradili ženy. A to napriek tomu, že režisér Paul Feig o štvorici Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon a Leslie Jones hovorí ako o "najzábavnejších komičkách, aké pozná".

Komičku Leslie Jones označili za opicu a zvrhla sa na ňu spŕška rasistických útokov. Najprv na urážky odpovedala alebo na ne aspoň upozorňovala správcov Twiiteru, no nakoniec to bolo tak zlé, že sa rozhodla na čas opustiť Twitter. „Opúšťam Twitter so slzami a smutným srdcom. Všetko toto kvôli jednému filmu. Môžete ho nenávidieť, ale toto týranie ... to je zlé.“ Útoky dokonca schytal aj redaktor denníka The Guardian, ktorý si dovolil film pochváliť. Vraj je príliš politicky korektný a podporuje feminizmus. Na to reagoval aj režisér. „Niekomu môže obsadenie krotiteľov ženami pripadať ako politický ťah, podľa mňa to je len pokus dohnať vývoj. Fakt, že sa z toho stala kauza, je vlastne dosť trápny. A zahanbujúci.“

Jeho slová potvrdzuje aj Melissa McCarthy. "Všetko do seba zapadlo. Sotva sme spolu začali točiť prvú scénu, dávalo to dokonalý zmysel," tvrdí hrdinka seriálu Ženy z rodu Gilmorovcov, ktorá svoju popularitu založila na takzvanej fyzickej komike - o čo menšia je, o to viac váži. Svoje proporcie však berie s humorom, v Krotiteľoch duchov dokonca točila sama kaskadérske scény vrátane výjavu, kedy si ju počas koncertu odovzdáva nad hlavami na rukách dav fanúšikov. "Nikdy som to ešte nezažila," vysvetľuje, prečo sa pýtala vedúceho kaskadérskeho tímu Waltera Garciu, ako správne skočiť z javiska na divákov. "Odpovedal mi, že najlepšie je jednoducho dobehnúť až na koniec javiska, odraziť sa a skočiť. Tak som to skúsila," opisuje slávna bacuľka, ktorá za rolu vo filme inkasovala 14 miliónov dolárov, píše idnes.cz. Na jej honorár určite aj rozpačito prijímaná snímka zarobí. Prinajmenšom na trhu, na ktorý sa tlačí celý súčasný Hollywood: uvedú ho totiž v Číne.

Kritika je ale silná. Tiež prvé tisícky divákov dávajú snímke podpriemerné hodnotenia, dokonca nižšie ako recenzenti, čo je vzácny úkaz, a šéf spoločnosti Sony stráca nervy, kedykoľvek ho médiá žiadajú o komentár. Ani americké tržby za premiérový víkend nie sú vábne - len niečo viac ako 46-tisíc dolárov. Publikum skrátka dáva najavo, že "takto" to nechcelo. A "takto" okrem iného znamená, že mužskú partiu v hlavných úlohách nahradili ženy.

Vo filme sa tiež v epizódnej úlohe objavuje aj Bill Murray, ktorý za prvých Krotiteľov duchov dostal Zlatý glóbus za najlepší herecký výkon. "Nemá s našou snímkou ​​problém. Ale nie že by sme boli tak neistí, aby sme trvali na obsadení hercov z originálu. Ich výstupy sú skôr darčeky pre fanúšikov," podotkol Feig.

Film Krotitelia duchov (Ghostbusters) v roku 1984 nakrútil pôvodom slovenský režisér Ivan Reitman. Na scenári spolupracoval Dan Aykroyd, ktorý si zahral aj jednu z hlavných rolí. Ústrednú pieseň naspieval Ray Parker, Jr. Film je označovaný za jednu z najlepších komédií všetkých čias. Svojho času bol ocenený dvoma Oscarmi za najlepšiu pieseň a vizuálne efekty. Dostal tiež tri Zlaté glóbusy za najlepší film, najlepšiu pôvodnú pieseň a za najlepší herecký výkon. Úspešné bolo aj pokračovanie Krotitelia duchov 2 z roku 1989, oba filmy zarobili viac ako pol miliardy dolárov.

Recenziu nového filmu nájdete zajtra v HN.

01 - Modified: 2024-04-10 13:27:32 - Feat.: - Title: VIDEO Joker je späť. Muzikálové pokračovanie oscarového filmu vyzerá brutálne, trailer ukazuje aj Lady Gaga ako Harley Quinn 02 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 03 - Modified: 2024-04-04 20:52:49 - Feat.: - Title: Novinku Guya Ritchieho v Rusku uvedú až po deviatom máji, prednosť dostal ruský film 04 - Modified: 2024-04-04 09:12:32 - Feat.: - Title: Dočkali sme sa! Maštalír a Geislerová odhaľujú triler vzťahu v mrazivej snímke Smršť. Môžeš si ju pozrieť v kinách 05 - Modified: 2024-04-01 10:30:00 - Feat.: - Title: Vyšiel nový krátky film o Spider-Manovi. Miles Morales v ňom tentokrát bojuje s vlastnou úzkosťou
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 00:35