Argo
StoryEditor

Nový seriál od autora slávneho hitu Hra o tróny. Chystá sa svet Divokých kariet

09.08.2016, 16:30
Autor:
zavzav

Tvorcovia seriálu Hra o tróny síce minulý týždeň oznámili, že ôsma sezóna bude pre televíznu legendu konečná, pre tvorbu spisovateľa Georgea R. R. Martina však nie. Na televízne obrazovky sa totiž chystá jeho ďalšie literárne dielo Wild Cards (Divoké karty). Práva už zakúpila spoločnosť Universal Cable Productions, píše idnes.cz.

Správy o tom, že George R. R. Martin pripravuje ďalší seriál, sa objavili už na jar minulého roka, od tej doby sa ale o projekte, ktorý niesol pracovný názov Captain Cosmos, neobjavili ďalšie informácie. "Divoké karty sú knižné sága, grafické novely, hry a mnohé ďalšie. Predovšetkým ale je to svet sám o sebe, rozsiahly a rozmanitý ako svety Marvelu a DC Comics, s množstvom postáv, menej i viac dôležitých," vysvetlil George R. R. Martin v nedeľu na svojej stránke Live Journal. "Sú tu tisíce príbehov, ktoré čakajú, keď ich niekto vyrozpráva," dodal.


Spoločne s R. R. Martinom na Divokých kartách, ktoré majú v súčasnej chvíli 22 dielov, pracovalo hneď niekoľko spisovateľov. Martin potom pôsobil ako editor celej ságy. S editáciou mu pomáhala tiež Melinda Snodgrass, ktorá okrem iného napísala scenáre k niekoľkým epizódam seriálu Star Trek: Nová generácia. Snadgrass sa v blízkej dobe stane tiež jednou z vedúcich seriálového projektu, na ktorý bude Martin dohliadať skôr ako duchovný otec, než ako aktívny tvorca.

Do čela produkcie sa postaví Gregory Noveck, ktorý sa v roku 2010 podieľal na filme RED s Bruceom Willisom v hlavnej úlohe. Podľa vyjadrenia Martina by seriál mohol Universal predstaviť za dva roky. Universal Cable Productions je domovom úspešných seriálov Suits alebo Mr. Robot.

Divoké karty odhaľujú príbeh sveta, ktorý je v roku 1946 zasiahnutý mimozemským vírusom. Ten časť preživších obdarí nadprirodzenými silami. Z časti populácie sa stanú Esa - maximálne vyspelé osobnosti a z ďalších Jokeri - ľudia postihnutí duševnými a telesnými chybami. Súboj dobra a zla tak môže začať.

01 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 02 - Modified: 2024-04-19 06:00:00 - Feat.: - Title: Herečka Hunter Schafer už nechce hrať transrodové postavy. Vieme, či si zopakuje úlohu Jules v novej sérii seriálu Eufória 03 - Modified: 2024-04-11 07:02:28 - Feat.: - Title: Spoznali by ste seriálovú právničku Ally McBeal? Ona starne do krásy, naozaj má pred šesťdesiatkou? 04 - Modified: 2024-03-23 13:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Druhá séria House of the Dragon dostala brutálne trailery. Ktorú stranu v krvavej vojne plnej drakov si vyberieš? 05 - Modified: 2024-03-21 10:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Nový seriál zo sveta Star Wars sa predstavuje prvým trailerom. Čakajú nás súboje svetelných mečov aj slávna éra Jediov
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 09:36