Päťdesiat odtieňov sivej (Fifty Shades of Grey)
StoryEditor

Trailer, ktorý zdieľal celý svet. Tvorcovia filmu Päťdesiat odtieňov sivej ukázali pokračovanie

14.09.2016, 12:00
Autor:
mušmuš

Od včera je možné pozrieť si trailer k toľko očakávanému kasovému trháku Päťdesiat odtieňov temnoty. Režisérom filmu, ktorý je momentálne v post-produkcii, je James Foley. Pod scenár sa podpísal Niall Leonard. Snímka je priamym pokračovaním prvého „sivého“ filmu Päťdesiat odtieňov sivej z roku 2015.

Námetom filmu je erotický román Päťdesiat odtieňov temnoty z dielne britskej spisovateľky E. L. James. Vyšiel v roku 2012 a ide o druhý diel z trilógie Päťdesiat odtieňov. Príbeh v „Temnote“ vykresľuje prehlbujúci sa vzťah medzi študentkou Anastasiou Steele a mladým biznismenom Christianom Greyom. Rovnako ako prvý román zo série, aj dvojka sa stala knižným bestsellerom a niekoľko týždňov okupovala knižné hitparády na celom svete. Podobný úspech sa očakáva aj od jeho filmového spracovania.



Aj druhá časť predstaví v hlavných rolách Jamieho Dornana ako Christiana Greya a Dakotu Johnson ako Anastasiu Steele.  Snímka Päťdesiat odtieňov temnoty sa nakrúcala spolu s tretím dielom série, ktorý nesie názov Päťdesiat odtieňov slobody. Filmovanie sa začalo 9. februára tohto roku v Paríži a vo Vancouveri a trvalo do 12. júla. Oba filmy sa nakrúcali súčasne, a to pod pracovným názvom Ďalšie dobrodružstvá Maxa a Banksa 2 & 3. Dvojka by mala prísť do kín na celom svete vo februári budúceho roku.

K filmovania druhého dielu sa pripojila herečka Kim Basinger. Zahrá si postavu Eleny Lincoln, Greyovej obchodnej partnerky a bývalej milenky. Ďalšia posila, herec Hugh Dancy, sa k filmovaniu pripojil v apríli. Stvárni úlohu psychiatra Dr. Johna Flynna, ktorého Grey v druhej časti začína pravidelne navštevovať. Vo filme uvidíme aj množstvo hercov z jednotky. Napríklad Luke Grimes, Eloise Mumford a Max Martini sa na filmové plátna vracajú ako staro-nové postavy.  

Tak ako sa stala každá kniha zo série Päťdesiatich odtieňov stala bestsellerom, tak sa filmové spracovanie prvého dielu trilógie stalo kasovým trhákom. Snímka Päťdesiat odtieňov potešila producentov, keď 40-miliónový rozpočet pretavila do tržieb vo výške 571 miliónov amerických dolárov. Dvojka jej podľa očakávaní odborníkov nemá zostať nič dlžná. Aký napokon bude úspech Päťdesiatich odtieňov temnoty, tak komerčný ako kritický, uvidíme vo februári.

01 - Modified: 2024-04-20 08:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Jedna z najlepších českých hier v histórii dostane pokračovanie. Kingdom Come 2 vyjde ešte tento rok 02 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 03 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 04 - Modified: 2024-04-10 13:27:32 - Feat.: - Title: VIDEO Joker je späť. Muzikálové pokračovanie oscarového filmu vyzerá brutálne, trailer ukazuje aj Lady Gaga ako Harley Quinn 05 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan!
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
22. apríl 2024 17:16