Reuters
StoryEditor

Koniec hviezdneho páru. Angelina Jolie podala žiadosť o rozvod s Bradom Pittom

20.09.2016, 17:30
Autor:
lucluc

Jedno z najznámejších a najobľúbenejších hollywoodskych manželstiev je na konci. Herečka Angelina Jolie podala žiadosť o rozvod s manželom Bradom Pittom, zdroj oboznámený s podaním žiadosti to potvrdil CNN.

Podľa zdrojov, na ktoré sa odvolávajú zahraničné médiá, podala Angelina Jolie právne podklady v pondelok. Žiada v nich o zverenie všetkých šiestich detí do svojho opatrovníctva. Súd rozhodne, či ich Pitt bude smieť navštevovať. "Nepraje si, aby sa Pitt podieľal na výchove detí v podobe striedavej starostlivosti," dodal server TMZ, ktorý napríklad ako prvý informoval o úmrtí Michaela Jacksona.

​Zo zákulisia unikajú dohady, že s Pittovým prístupom k rodičovstvu nebola Jolie spokojná a že ju jeho otcovské metódy "veľmi rozrušili". "Toto rozhodnutie bolo urobené pre zdravie rodiny. Angelina celú vec nebude ďalej komentovať a žiada, aby rodine v tejto chvíli bolo poskytnuté súkromie," povedal právny zástupca Angeliny Jolie Robert Offer pre britský web Telegraph. K rozchodu sa vyjadril aj samotný Pitt. "Som veľmi smutný, ale to, na čom teraz najviac záleží, je blaho našich detí. Prosíme médiá, aby im dali priestor, ktorý si zaslúžia v tejto náročnej dobe," povedal magazínu People.

Pred rokom Angelina Jolie komentovala vzťah s Pittom slovami: "Aby bolo jasné, tiež sa hádame a máme problémy rovnako ako každý iný pár. Sú dni, kde sa doháňame k šialenstvu a chceme každý svoj priestor," dopĺňa idnes.cz. Objavili sa tiež už dohady o tom, že Brad Pitt mal mať aférku s francúzskou herečkou Marion Cottilard, s ktorou nakrúcal film Spojenci (v našich kinách od 1. decembra).

Herci sa zosobášili koncom leta pred dvomi rokmi, ale ich vzťah sa stal predmetom špekulácií už desať rokov predtým, keď si spolu zahrali v snímke Mr. & Mrs. Smith. V tej dobe bol totiž Brad Pitt stále ženatý s herečkou Jennifer Aniston. V januári 2005 preto Pitt a Aniston oznámili, že sa rozišli a Aniston požiadala o rozvod o niekoľko mesiacov neskôr. Pre Brada Pitta to bolo teda druhé manželstvo, pre Angelinu Jolie už tretie.

Pár snov oznámil ich zasnúbenie v roku 2012. Svadba hereckého páru sa konala poslednú augustovú sobotu v roku 2014 na usadlosti Miraval v hodnote 35 miliónov dolárov v provensálskej obci Correns na juhu Francúzska, ktorý si zadovážili v roku 2008. Sobášny list im však pred týmto civilným obradom vystavili v Kalifornii. Rovnaký oddávajúci bol prítomný aj vo Francúzsku.

To, že sa bude svadba raz konať vo Francúzsku, sľúbila Angelina Jolie svojej mame Marcheline Bertrand, pred tým ako zomrela. Obrad sa konal v kaplnke, pomáhalo aj ich šesť detí. K oltáru ju doviedli jej dvaja najstarší synovia Maddox (15, adoptovaný syn z Kene) a Pax (12, adoptovaný syn z Vietnamu), dcéry Zahara (11, adoptovaná dcéra z Etópie) a Vivienne (8) rozhadzovali lupene kvetov a ich dcéra Shiloh a syn Knox (10 a 8, spoločné vlastné deti) niesli snubné prstene.

Obaja sa následne presunuli na Maltu, kde natáčali svoj druhý spoločný film Pri mori. V tomto prípade išlo už o tretí film, ktorý herečka režírovala. Slávna herečka začala svoju režisérsku kariéru pred piatimi rokmi vojnovou drámou V krajine krvi a medu. Film Nezlomný, ktorý vznikol podľa scenára bratov Coenovcov a rozpráva skutočný príbeh olympionika v japonskom zajatí, sa dostal do kín minulý rok. Teraz pripravuje snímku o kambodžskej spisovateľke a ľudskoprávnej aktivistke Loung Ung.

Brad Pitt aj Angelina Jolie patria k najvýnosnejším hercom súčasnosti. Filmárskych ocenení však nemajú veľa. Angelina Jolie získala v roku 2000 Oscara za film Narušenie, o deväť rokov neskôr sa potom musela uspokojiť iba s nomináciou za snímku Výmena. Brad Pitt na Oscara zatiaľ nedosiahol, a to aj napriek tomu, že má na konte hneď tri nominácie. Za film 12 opíc z roku 1996 si odniesol Zlatý glóbus, ktoré má Angelina doma hneď tri.

01 - Modified: 2024-04-08 07:47:30 - Feat.: - Title: Žena vyhrala v lotérii 1,3 milióna, okamžite sa rozviedla s manželom. Ten to zistil a daj ju na súd, pripravil ju o celú sumu 02 - Modified: 2024-04-02 08:00:46 - Feat.: - Title: Slováček s Dádou Patrasovou išli s pravdou von. Rozvod riešili už dvakrát! Prečo sa nekonal? 03 - Modified: 2024-02-19 13:35:44 - Feat.: - Title: Pri rozvode riešili kurióznu požiadavku: Muž daroval žene obličku, pri rozvode si ju pýtal späť 04 - Modified: 2024-01-12 08:32:39 - Feat.: - Title: Futbalista Vladko Weiss ml. sa po rokoch rozviedol. Ako si rozdelili majetky? 05 - Modified: 2024-01-08 08:38:28 - Feat.: - Title: Zosnulý herec z Kobry 11, Christian Oliver: S manželkou čakali na vymodlené deti 11 rokov!
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 10:23