StoryEditor

Juraj Kukura sa vracia na obrazovky. Aby nás naučil, ako sa robí kriminálka

07.11.2016, 23:00
Autor:
TASRTASR

V Bratislave sa cez víkend začal nakrúcať nový 13-dielny kriminálny seriál s názvom Inšpektor Max. Hlavnú úlohu svojrázneho inšpektora Zoltána Maxa stvárňuje Juraj Kukura. Jeho neskúseného partnera hrá český herec Róbert Hájek.

Inšpektor Max je slovenský kriminalista, ktorý sa pred rokmi odsťahoval do Česka. Žije v Prahe a pracuje na tunajšej kriminálke. Kriminálne prípady nepoznajú hranice, a tak sa mnohokrát dostáva na Slovensko, kde sa musí vyrovnať s vlastnou minulosťou. Max je nezmieriteľný rebel a anarchista v úlohe kriminalistu. Neznáša autority a spoločenské pravidlá, nedokáže sa zmieriť so spoločenským systémom, v ktorom musí žiť. Zároveň je to starnúci chlap, ktorého vlastne nikto nepotrebuje, pretože všetci sa akosi zmierili so situáciou. Jeho cynický pohľad na svet však zmení smrť jeho bývalej milenky a najmä dcéra, ktorú nemal možnosť vychovávať.

Alter ego Maxa
"Mám rád detektívky s hrdinami z mäsa a kostí. A Max je úplne obyčajný chlap, so svojimi chybami i neuskutočnenými snami. Na druhej strane má ale silné sociálne cítenie a ľudské nešťastie sa ho hlboko dotýka," uviedol k svojej seriálovej postave Juraj Kukura.

Na projekte Inšpektor Max sa pracuje už tri roky. Podľa slov producenta Patrika Pašša má ponúknuť divákovi iný, menej konvenčný pohľad na detektívku: "A musím povedať, že je to aj vďaka Jurajovi Kukurovi. Na vývoji postavy Zoltána Maxa pracuje od začiatku veľmi invenčne, trpezlivo a zápalisto."

Česká televize

Česko-slovenské talenty
V seriáli sa vystrieda plejáda slovenských a českých hercov. Medzi nimi aj Ľubomír Paulovič, Tereza Brodská, Igor Bareš, Diana Mórová či Dušan Jamrich.

Seriál vzniká v koprodukcii Trigon Production, RTVS a Českej televízie. Autorom námetu je Juraj Kukura spoločne s Ivanom Hubačom. Režisérom je Jiří Chlumský. Štáb sa po nakrúcaní v Česku presunul začiatkom novembra na Slovensko a v decembri sa bude natáčať opäť v Česku. Druhá etapa nakrúcania je naplánovaná na marec až august budúceho roka.

01 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 02 - Modified: 2024-04-19 06:00:00 - Feat.: - Title: Herečka Hunter Schafer už nechce hrať transrodové postavy. Vieme, či si zopakuje úlohu Jules v novej sérii seriálu Eufória 03 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 04 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 05 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan!
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 09:41