StoryEditor

Imagine Dragons, Killers, Garrix: Bratislavu ovládol Lovestream, prinášame vám pohľad priamo z miesta

21.08.2023, 17:13
  • Metropolu Slovenska ovládol tento víkend ošiaľ menom Lovestream.
  • Druhý ročník festivalu neostal nič dlžný hviezdym menám z minulého roka.
  • Diváci si od piatka do nedele užívali vystúpenia svetových DJ-ov a hviezd prvej veľkosti.
  • Prečítajte si, ako tohtoročný Lovestream prebiehal.

Festival Lovestream, ktorý sa konal v na bratislavských Vajnoroch tento víkend, mali možnosť zažiť fanúšikovia hudby už po druhýkrát. Premiéru mal minulý rok v rámci série koncertov na štadióne Tehelné pole, kde boli hlavnými ťahúňmi najmä skupina Red Hot Chilli Peppers a Dua Lipa. 

Tento rok vytiahli organizátori eso v podobe hlavného headlinera Imagine Dragons. Hlavný ťahúň uzavrel na hlavnom pódiu hudobno-festivalovú trilógiu, ktorá trvala od piatka do nedele. HN sa jej zúčastnili a teraz ju prinášame deň po dni.

V galérii sa prejdite atmosférou aj na fotografiách: 

Piatok

V piatok odštartoval festival na hlavnom pódiu menami ako Kamrad z Nemecka, ktorý nezabudol potešiť divákom ani svojím hitom I believe, potom vystúpil Oscar and the Wolf, RagnBone Man Alt-J a Martin Garrix. Posledný menovaný na pódiu doslova odpálil veľkolepú šou v sprievode svetelných a farebných efektov a takisto ohnivých tryskov.

Lovestream, Martin Garrix SNÍMKA: Ivana Páleníková

Tie mimochodom bolo aj cítiť, ak ste stáli bližšie k pódiu. Aj napriek vysokej teplote, ktorú ešte umocňovala aj ohňová šou, bol zážitok absolútnym zadosťučinením. Svetoznámy DJ ponúkol divákom najväčšie hity, tí sa mu zas odvďačili búrlivými ováciami.

Lovestream, Martin Garrix SNÍMKA: Ivana Páleníková

Celkovo môžem povedať, že interakcia všetkých kľúčových mien festivalu s publikom bola priam majstrovská, čo sa odrazilo aj na reakciách v hľadisku. Diváci nielen spievali, skákali, ale ohlas a potlesk bol taký masívny, že u mnohých spevákov bolo vidno dojatie a radosť.

Lovestream, Martin Garrix SNÍMKA: Ivana Páleníková

A treba povedať, že pokiaľ si spomínam, tak takmer každý sa prihovoril publiku aspoň pár slovenskými frázami, čo dav pochopiteľne výrazne ocenil. Piatkový večer uzavreli legendárni The Killers, kvôli ktorým prišlo práve v piatok mnoho účastníkov.

Sobota

Sobota odštartovala slovenským interpretom Majkom Spiritom, po ňom nasledovala švajčiarska elektronická skupina Kadebostany a Alvaro Soler. Ten dokázal pritiahnuť aj divákov, ktorí len v pozadí postávali alebo prechádzali areálom. Dav pred pódiom sa vďaka jeho energii namierej k divákom a dobrej nálade výrazne rozšíril.

Lovestream, Alvaro Soler, Sofia SNÍMKA: Ivana Páleníková

V jednej chvíli sa dokonca postavil za mixážny pult a nechal členov skupiny tancovať na pódiu, ľudí však absolútne odzbrojil, keď sa vybral medzi divákov a s každým sa počas spevu zdravil a podával si ruku. Môžem povedať, že šlo o jedno z najlepších a pozitívne nabitých vystúpení.  

Po ňom sa na pódium postavil s menším oneskorením Jason Derulo. Táto 33-ročná hviezda celosvetovo predala viac ako 50 miliónov kópií singlov, čo nezabudli divákom po jeho koncerte aj pripomenúť. 

Spevák a tanečník spolu s tímom a tanečníkmi potešili nielen uši, ale aj oči. Vystúpenie bolo rozhodne vyšperkované do posledného gesta a detailu. Spevák sa takisto odmenil divákom nielen spevom, ale aj poďakovaním.

Po ňom vystúpil bosniansko-švédsky DJ a hudobný producent Salvatore Ganacci a večer uzavrel obrovskou tanečno-hudobnou megašou Hardwell, ktorý sa postaral o párty v najväčšom štýle.

Nedeľa

Posledný deň festivalu začal programom na hlavnom pódiu už o jednej a na tento deň prišlo aj najviac ľudí. Predbežne sa odhaduje zhruba 60-tisíc, ohľadne presných čísiel čakáme na informácie od organizátorov. Program v nedeľu teda začal VIDEO OLDIES Ruda Tučeka, potom vystúpila Celeste Buckingham, Mark Dann a Michael Patrick Kelly.

Možno to niektorí nevedeli, ale Patrick Kelly je bývalým členom legendárnej folkovej skupiny Kelly Family, v ktorej bol známy ako Paddy. To vlastne divákom aj k záveru sám pripomenul a v repertoári piesní potešil aj skladbou práve z tohto obdobia svojej kariéry Fell In Love With An Alien, ktorú si vypočujte celú a priamo z miesta:

Lovestream, Patrick Kelly SNÍMKA: Ivana Páleníková

Inak priniesol na pódium svoje známe rádiové hity, ale aj neznámejšie rockové, nechýbala ani chronicky známa Beautifull Madness. Vystúpenie bolo nabité energiou, kvalitným speváckym prevedením a skvelo zvládnutými výškami.

Za ním nasledovali svetovo známi Editors z anglického Birmighamu. V Británii sme ostali aj v nasledujúcom vystúpení úžasnej alt-popove speváčky, skladateľky a podcasterky Jessie Ware. Už počas vystúpenia Editors však bolo cítiť, že dav sa nadchádzajúcim vystúpením hlavnej hviezdy Imagine Dragons zhusťuje a po vystúpení Jessie Ware už siahal až k stánkom. Bolo takmer nemožné dostať sa aspoň do stredu davu pred pódiom.

Imagine Dragons odštartovali s menším meškaním, divákom to však vynahradili so všetkým a ešte aj navyše. Vystúpenie neobsahovalo žiadne tanečné kreácie ani extra veľkolepé efekty, ako u predošlých, ale koncert tejto skupiny môžeme právom zasadiť na vrchol hudobných zážitkov.

Lovestream, Imagine Dragons, skladba Natural SNÍMKA: Ivana Páleníková

Spevák ako aj členovia skupiny boli oblečení jednoducho, frontman si dokonca v polovici vystúpenia vyzliekol tričko. A teraz poďme k spevu. Jedno z najlepších vystúpení, aké som zažila, napumpované najväčšími hitmi, emóciami, energiou a schopnosťou absolútne strhnúť a ovládnuť dav.

Veľmi milým momentom, ktorý divákov, ale aj samotného speváka chytil za srdce, bolo nadšené malé dievčatko, s ktorým sa chvíľu rozprával a venoval mu pieseň. Divákov Imagine Dragons „nadopovali“ hitmi ako Bones, Believer, Bad Liar, Demons, Enemy, Whatever It Takes, Thunder, Natural či Radioactive.

Pokojne môžeme povedať, že to bol koncert, aký Slovensko nezažilo už dlho a ako samotní interpreti povedali "snáď sa tu uvidíme odteraz častejšie." Na záver treba pripomenúť, že festival nepatril len hlavnému pódiu, na Ministry Of Fun Stage a GLO Air Stage sa počas víkendu vystriedali kvalitní hudobníci. Dojem pokazila len doprava, problémy s niektorými službami a čakanie. Ale o tom už v nasledujúcom článku.

01 - Modified: 2023-08-18 09:02:00 - Feat.: 0 - Title: Sziget je ako každý slovenský festival v jednom a lepšom. Mal Macklemore pravdu, keď povedal, že je lepší ako Coachella? 02 - Modified: 2023-08-15 12:00:00 - Feat.: 0 - Title: VIDEO Slovenské festivaly môžu len ticho závidieť. Pozreli sme sa, aké sú ceny jedla a pitia na festivale Sziget 03 - Modified: 2023-08-15 07:00:00 - Feat.: 0 - Title: FOTO Je Sziget celodenný festival? 24 hodín som nespal a zisťoval, či sa ľudia vedia baviť až do bezvedomia
01 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Jana Kirschner: V Británii sa mi vyčistili hodnoty. Tu vláda robí likvidačné opatrenia proti kultúre a ľuďom 02 - Modified: 2024-04-26 09:54:08 - Feat.: - Title: Granty z Únie a Nórska podporili kultúrne pamiatky sumou 23 miliónov eur 03 - Modified: 2024-04-26 08:47:39 - Feat.: - Title: Lovestream oznámil brutálne mená prere tento ročník. Do Bratislavy príde Macklemore, 50 Cent aj Rita Ora 04 - Modified: 2024-04-25 08:03:18 - Feat.: - Title: Novou šéfkou bratislavskej dopravnej komisie bude viceprimátorka Tatiana Kratochvílová 05 - Modified: 2024-04-25 06:19:05 - Feat.: - Title: Vodiči pozor: Na D2 na vjazde do Bratislavy z Malaciek sa zdržíte hodinu
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. apríl 2024 20:48