Allegro
StoryEditor

Viac než len kvety: Čo Slováci najčastejšie kupujú na Deň matiek?

10.05.2024, 00:00

Na Slovensku sa Deň matiek rýchlo vyprofiloval nielen ako príležitosť prejavovať vďaku a lásku najdôležitejším ženám v našich životoch, ale aj ako jeden z hlavných nákupných vrcholov roka, hneď po Vianociach. Vo svete darčekov dokonca o čosi predbehol aj obľúbený Black Friday! V tento deň si Slováci vyberajú darčeky, ktoré symbolizujú ich vďačnosť a úctu, čím Deň matiek transformujú na skutočnú oslavu materinskej lásky.

Deň matiek: Druhý najväčší nákupný sviatok po Vianociach

Nedávny prieskum agentúry Perfect Crowd pre spoločnosť Allegro odhalil, že až 30 % Slovákov kupuje na Deň matiek darčeky, čím prekonáva iné významné sviatky ako Valentín (28 %) alebo Black Friday (25 %). Najaktívnejšími kupujúcimi sú mladí dospelí vo veku 18 až 29 rokov, pričom takmer polovica (48 %) z nich uviedla, že pravidelne hľadá a kupuje darčeky pre svoje matky. Zaujímavé je, že muži aj ženy v tejto vekovej skupine nakupujú darčeky na Deň Matiek približne rovnako často.

Táto veková skupina vykazuje výrazne vyššiu aktivitu v porovnaní so skupinou medzi 30 až 39 rokov (29 %) a skupinou od 40 do 49 rokov (22 %).

Mladší dospelí, ktorí darčeky nakupujú najviac, často uprednostňujú online nákupy kvôli ich pohodlnosti a širokej ponuke produktov.

Vplyv online recenzií na rozhodovanie

V digitálnej dobe, kde si môžeme všetko overiť jedným kliknutím, nehrajú zanedbateľnú úlohu ani online recenzie. Až 44 % zákazníkov priznáva, že práve recenzie a hodnotenia na internete sú rozhodujúcim faktorom pri výbere produktov. Či už ide o kozmetiku, šperky alebo módne doplnky, slovenské mamičky si zaslúžia to najlepšie, a my chceme pre ne vybrať ten najlepší darček.

Trendy v darčekoch na Deň matiek: Čo Slováci nakupujú najviac?

Deň Matiek je viac než len o darčekoch; je to o prejavení vďaky a ocenenia pre tie najdôležitejšie ženy v našich životoch. Medzi najčastejšie kupované darčeky dlhodobo patria kvety, šperky a wellness balíčky. Čoraz obľúbenejšie sú aj technologické vychytávky a módne doplnky.

S rozvojom online obchodov je vyberanie darčekov jednoduchšie a pohodlnejšie než kedykoľvek predtým. Allegro.sk, ako najväčšia e-commerce platforma na Slovensku s viac než 100 miliónmi produktov, ponúka širokú škálu darčekov nielen na Deň matiek, ale aj na iné príležitosti. Že ste Allegro ešte nevyskúšali? Práve teraz je ten ideálny čas.

Vyskúšajte zadarmo bezplatné doručenia a vrátenia s Allegro Smart!

Už od štartu Allegro.sk v marci tohto roka môžete využívať službu predplatného Allegro Smart! Tá prináša neobmedzené bezplatné doručenia, exkluzívne ponuky a prémiovú zákaznícku podporu za poplatok 11,99 € ročne alebo 2,49 € mesačne.

Pre tých, ktorí si chcú program najprv vyskúšať, je k dispozícii špeciálna skúšobná ponuka: 5 bezplatných doručení počas prvých 6 mesiacov. Sami tak zistíte, ako pohodlné a výhodné je nakupovanie na Allegro.sk.

Oslávte Deň matiek s Allegro.sk

Vaša mama si zaslúži to najlepšie, a s Allegro to môžete zabezpečiť. Či už vyberiete dekoráciu do bytu, šperk alebo niečo úplne originálne, najkrajšie darčeky sú tie, ktoré prichádzajú od srdca. Darujte svojej mame radosť a vďaku prostredníctvom nezabudnuteľného darčeka vybraného s láskou na www.allegro.sk!

*Prieskum „Medzinárodné platformy a trhoviská na Slovensku" uskutočnila pre Allegro spoločnosť Perfect Crowd v januári 2024. Celkovo bolo zozbieraných 1012 dotazníkov na reprezentatívnej vzorke Slovákov, ktorí nakupujú online, vo veku 18-60 rokov. Prieskumy boli realizované online (CAWI).

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
10. máj 2024 01:03