StoryEditor

Tip na filmový víkend. Netradičné aj ocenené snímky so známymi osobnosťami

23.06.2017, 14:18
Autor:
TASRTASR
Viacero sekcií filmov rôznych žánrov a ďalší sprievodný program čaká na návštevníkov medzinárodného filmového festivalu Park Film Fest v Trenčianskych Tepliciach. Festival sa začal dnes dopoludnia a potrvá do 26. júna.

"Na návštevníkov Park Film Festu čaká veľmi bohatý program najbližšie dni, otvorili sme ho brazílskou sekciou, a to filmom pre deti Chlapec a svet režiséra Ale Abreua. Je to film, ktorý bol pred rokom nominovaný na Oscara. Ďalej bude brazílska sekcia pokračovať filmami pre dospelých," načrtla pre TASR jedna z členiek programového tímu festivalu Eva Križková.

Ženský pohľad
Hlavnou súťažnou sekciou je podľa jej ďalších slov Jej pohľad, ktorá je venovaná ženám - režisérkam, ďalšou je sekcia študentských filmov pod názvom Veľké nádeje, sekciu katalánskeho filmu a množstvo sprievodného programu.

"Ide o master class s Krzysztofom Zanussim alebo Marekom Šulíkom a Janou Belišovou o antropológii a dokumentárnom filme, spoločenské diskusie, veľká diskusia sa odohrá v pondelok 26. júna o rôznorodosti kultúr vo filme. Máme animované filmy pre deti," priblížila.

Organizátori ocenia osobnosti

Cenu Umelcova misia si počas víkendu prevezmú Táňa Pauhofová a Miroslav Žbirka. Cenu Za kamerou udelia českému režisérovi a producentovi Ondřejovi Trojanovi a režisérke Zuzane Piussi.

Na Park Film Feste ocenia aj Táňu Pauhofovú. Na Park Film Feste ocenia aj Táňu Pauhofovú. Park Film Fest

Cenu primátora Trenčianskych Teplíc získa poľský režisér Krzysztof Zanussi, ktorý je už z minulosti laureátom ocenenia Zlatá kamera.

Najväčším sprievodným podujatím festivalu bude Art In Park, ktorý bude priebežne prebiehať v trenčianskoteplickom parku.

"Lokálni umelci vytvorili rôzne inštalácie a chill-out zónu, kde sa neustále odohráva program. Jeho súčasťou sú premietania, ktoré dnes začínajú filmom Neberte nám princeznú a pokračujú mimo iného hororom Raw, ktorý je v hlavnej súťažnej sekcii. Okrem toho je tam množstvo koncertov či workshopy pre deti," dodala Križková.

01 - Modified: 2024-04-24 14:00:00 - Feat.: - Title: "Rýchla smrť" seriálovej adaptácie obľúbenej knihy a hry? Piata séria Zaklínača bude poslednou, sľúbil Netflix 02 - Modified: 2024-04-24 10:28:08 - Feat.: - Title: Príspevok pre Fond na podporu kultúry národnostných menšín by sa mal zvýšiť 03 - Modified: 2024-04-24 08:55:55 - Feat.: - Title: Na scénu Opery SND sa vracia Smetanova Predaná nevesta 04 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 05 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 12:31