StoryEditor

Spevák skupiny Linkin Park Chester Bennington spáchal samovraždu

20.07.2017, 21:05
Autor:
sansanČTKČTK
Hlavný spevák rockovej skupiny Linkin Park spáchal samovraždu. Mal 41 rokov.

Ako prvý o tom informoval spravodajský portál TMZ, podľa ktorého sa umelec obesil. Hovorca losangeleského úradu súdneho lekárstva Brian Elias potvrdil, že prípad je vyšetrovaný ako zjavná samovražda. Zdroje z miestnej polície tvrdia, že ho našli v jeho súkromnej rezidencii vo štvrtok pred deviatou hodinou ráno.

Bol ženatý a mal 6 detí. Frontman kapely bojoval dlhé roky so závislosťou na drogách a alkohole.  Už v minulosti vraj hovoril o tom, že uvažoval o samovražde, pretože bol ako chlapec zneužívaný starším mužom.

Bennington bol priateľom niekdajšieho frontmana kapely Soundgarden Chrisa Cornella, ktorý sa obesil v máji a dnes by oslávil 53. narodeniny. Na jeho pohrebe zaspieval Bennington pieseň Hallelujah Leonarda Cohena.

Člen kapely Mike Shinoda už potvrdil smutnú správu. Na Twitteri napísal, že je zlomený a šokovaný. Oficiálne vyjadrenie Linkin Park uverejní hneď, keď bude pripravené.

Reuters

Najväčšími hitmi Linkin Park sú skladby "Numb", "Faint", "In the End" a "Crawling". Kapela predala celosvetovo viac ako 70 miliónov albumov a získala dve ceny Grammy. 

Len zo svojho debutového albumu Hybrid Theory z roku 2000 predala desať miliónov kópií. Ďalšie štyri milióny fanúšikov si kúpili multiplatinovú kolekciu Meteora z roku 2003, ktorý bol jedným z najúspešnejších alternatívnych albumov v hudobnej histórii. Posledný album One More Light, ktorý je podľa niektorých fanúšikov kapely príliš popový, vydali Linkin Park v máji.

Bennington bol v rokoch 2013 až 2015 tiež spevákom americkej grungeovej skupiny Stone Temple Pilots.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 16:34