StoryEditor

Najedzte sa v štýle rytierov

01.07.2009, 00:00

Možností na nasýtenie hladného žalúdka je v Štúrove i jeho bezprostrednom okolí viac ako dosť. Aj priamo na miestnom kúpalisku je pripravená rozsiahla stravovacia zóna, kde možno ochutnať mäsové špeciality grilované na drevenom uhlí či rôzne druhy pečených rýb i polievok. Množstvo reštaurácií, kaviarní a ďalších podnikov čaká na turistov tiež v centre mesta. Odporúčame vyskúšať reštauráciu St. Florián, ktorá má okrem pizze v ponuke rôzne špeciality slovenskej kuchyne. Podľa majiteľa Ladislava Smatanu ich pripravujú podľa tradičných receptov starých materí.

Chutne najesť sa dá aj počas výletov do okolia mesta. Pri spoznávaní krás miestnej krajiny možno v obci Šarkan navštíviť Ranč u divokého koňa. Majiteľka Monika Lévardyová každému hosťovi odporúča ochutnať drevenú rančerskú misu. Jedlo za 40 eur určené pre štyri osoby je zmesou domácich jaterníc, klobások a rôznych ďalších mäsových špecialít. Ako dezert sa hodí pravá domáca štrúdľa. Po dobrom jedle si možno objednať jazdu na historickom koči, ľukostrelbu či zajazdiť si na niektorom z koní.

V obci Nána pri Štúrove nájdete zaujímavú reštauráciu Sir Percival. Celý podnik je zariadený v štýle stredovekých rytierov a aj personál je oblečený v dobových kostýmoch. Stolovať možno pri okrúhlom stole, pri akom sedávali Artuš a jeho družina. Špecialitou podniku je ragú polievka z diviny podávaná v chlebovom bochníku. Ako hlavné jedlo odporúčame hydinový špíz s jablkami, banánmi, dusenou kapustou a ďalšími prílohami, podávaný pod názvom Drevená misa pre dvoch hladných rytierov.

menuLevel = 2, menuRoute = style/leto-s-hn, menuAlias = leto-s-hn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 15:05