StoryEditor

Top módne momenty roku 2012: Angelinina noha aj dresy

28.12.2012, 23:00
Kto slávil v móde úspech a kto sa strápnil. Uplynulý rok a jeho najdôležitejšie chvíle.

Poďme teda na to. Predstavujem vám rýdzo neobjektívne ohliadnutie za minulým rokom tak, ako si ho budem pamätať ja.

Prestup roka Raf Simons k Diorovi

 

Večnosť približne tak dlho trvalo, kým sa vedenie francúzskeho módneho domu rozhýbalo a obsadilo miesto kreatívneho riaditeľa, ktoré musel John Galliano opustiť po škandále s antisemitskými nadávkami. Na jeho pozíciu nastúpil Raf Simons, ktorý pôvodne navrhoval pre puristickú značku Jil Sander. Značka Christian Dior tak získala nový impulz a v roku 2013 budú všetci túžiť po minimalizme.

Prehliadka roka Marc Jacobs za najkratšiu prehliadku

 https://www.youtube.com/embed/WuB3L81LmxY

V roku 2012 boli prehliadky všelijaké Prada najala ako modelov hollywoodskych hercov, Louis Vuitton na mólo pristavil repliku parnej lokomotívy, Chanel svoju cruise kolekciu predstavil v záhradách Versailles. Môj obdiv si ale vyslúžil úplne jednoduchý nápad Marca Jacobsa pre rovnomennú značku skrátiť prehliadku na úplné minimum. Jeho jarná kolekcia sa tak na móle veľmi neohriala, celá show trvala približne sedem minút, teda menej než polovicu bežného času. Bol by som najradšej, keby sa mi podarilo urobiť prehliadku takú krátku, že by skončila ešte predtým, než by sa hostia stihli rozpozerať, vtipkoval Jacobs. Superrýchlu prehliadku vraj urobil preto, že ho provokuje, keď hostia na prehliadkach oblečeniu nevenujú pozornosť.

Módna veľmoc roku – Veľká Británia

Tento rok patril Veľkej Británii, a to aj z módneho hľadiska. Oslava diamantového výročia kráľovnej Alžbety II. znamenala prvotriednu módnu prehliadku na tej najvyššej úrovni – hádam kráľovná nevyzerala celý rok úplne úžasne? Olympijské hry v Londýne potom urobili Stelle McCartney, autorke britských národných dresov, takú reklamu, že by sa na ňu za normálnych okolností nezložili ani Beatles v plnej zostave. A nakoniec supermodelka Kate Moss vydala prekvapivo otvorenú knihu o svojom živote a prakticky nezliezla z obálok módnych magazínov.

Nejroztomilejšie zvieratko mačiatko Choupette Karla Lagerfelda

Bez komentára. To je jednoducho najkrajšia mačka v módnej branži. Kam sa hrabú modelky.

Najčudnejší doplnok – „kabelka“ z jarnej kolekcie Chanel

Ak vám doteraz  chýbal kríženec medzi kabelkou a gymnastickou obručou, tak boli vaše túžby vypočuté. Žiadne ďalšie bizarné želanie ale, prosím, neplniť.

 


Najčudnejšia reklama Brad Pitt pre Chanel No.5

 https://www.youtube.com/embed/mGs4CjeJiJQ

V reklame na dámsky parfum bude hrať chlap. Dobre. Bude to slávny herec. Dobre. Bude mať dlhé vlasy a bradu. Dobre. A bude hovoriť niečo nezrozumiteľného o tom, že sa svet točí a že prichádza niečo nevyhnutné. čože? Či už je táto reklama akákoľvek, účel splnila. O päťke sa vďaka blúzniacemu Pittovi hovorilo ako nikdy predtým. Tiež ste ju našli pod stromčekom?

Šaty, ktoré si budeme pamätať – Angelina Jolie, čierny zamat a jej noha

Tie šaty od Versace boli úplne jednoduché, ale sexbomba ako Angelina Jolie vie aj z mála urobiť svetovú senzáciu. Jej vytrčená pravá noha má dokonca aj svoj ​​vlastný účet na Twitteri.


 

Zdroj: www.ihned.cz


menuLevel = 2, menuRoute = style/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
17. jún 2024 01:10