StoryEditor

Po čom túžia naše... vlasy. Aj tie pánske

04.10.2011, 00:02
Po lete naše namáhané vlasy kričia po regenerácii. Prinášame vám tipy na výrobky, ktoré pomôžu. A ešte niečo navyše -- domáce recepty a tipy pre pánov, ktorých najviac trápi vypadávanie vlasov.

„Regenerácia by sa mala aplikovať preventívne, ako riešenie konkrétneho problému. Je to prevencia pred tým, aby vlasy vyzerali nezdravo,“ hovorí kaderník Peter Sýkora. Nie je však regenerácia ako regenerácia. Skôr než sa pre ňu rozhodnete, je vhodné prediskutovať s profesionálnym kaderníkom, čo vaše vlasy nemajú a čo by mali mať.

„Farba a strih držia na zdravých vlasoch, čo je pri poškodených vlasoch diskutabilné.“
V druhom prípade sú matné a nelesklé, zvyknú sa lámať. Jednoducho povedané – nesprávajú sa normálne. Dôkladné ošetrenie a odstránenie rozdvojených vysušených končekov nechajte, po návrate z dovolenky, na kaderníka. Zvyšok zvládnete aj bez jeho pomoci. 

Honba za kvalitou
Potešiť svoju „hrivu“ občasným zábalom môže byť užitočné. Avšak, iba dovtedy, kým ju nepresýtite regeneračnými látkami. „Každá žena by mala vedieť, že základná starostlivosť o vlasy sa skladá zo šampónu a z masky,“ dodáva kaderníčka Katarína Práznovská. Nemajte obavy, ak si masku nanesiete iba po dĺžke a na konce vlasov, nezamastia sa. Kde ich dostať?

Za najvyššou kvalitou, ale tiež vyššou cenou, choďte do kaderníctva a pýtajte si výrobky Absolut Repair Cellular od L´Oréal Professionnel či BC Repair Rescue na poškodené vlasy. Ak chcete nakúpiť lacnejšie, zamierte radšej do drogérie či lekárne a hľadajte šampón Logona, ktorý vám pomôže s liečbou vysušených vlasov.  
Recepty od babky len povrchne

„Babské recepty veľmi neuznávam, pretože dnešná doba je úplne iná ako v čase, keď žili naše prababky. Ovzdušie je viac znečistené, ženy si vlasy odfarbujú, prefarbujú, tónujú a pracujeme tiež v klimatizovaných miestnostiach,“ hovorí kaderníčka. Okrem toho, domáce recepty sú vhodné iba na povrchovú prípravu, keďže do hĺbky nepreniknú. Stále však existuje možnosť, ako sa vyhnúť kaderníkovi a zregenerovať si vlasy v pohodlí domova.
Po celej ich dĺžke rozotrieme zmes dvoch polievkových lyžíc mandľového oleja a štyroch polievkových lyžíc medu, pričom je vhodné aj ich upevnenie igelitovou čiapkou. S touto ozdobou na hlave vydržíme asi pol hodiny a po následnom umytí šampónom je regeneračný proces hotový. 

S farbou opatrne
Dali ste si pred odchodom k moru na hlavu melír? Zlá voľba, ale riešenie nie je v nedohľadne.  Odborníci odporúčajú v podobných prípadoch výrobky značky Essensity alebo BC Sun Protect od Schwarzkopf. Ide o prvú pomoc pri vlasoch, zničených kombináciou chemickej úpravy zosvetľovania so slnkom. „Škodlivé je tiež farbenie vlasov po dovolenke. Radšej použijem prípravky, ktoré vlasy nadopujú pigmentom, než by som ich mal trápiť zosvetľujúcou farbou,“ hovorí kaderník Sýkora.   

Čím dlhšie, tým náročnejšie
Začiatok jesene sa často spája so sezónnym vypadávaním vlasov. U mnohých sa môže vyskytnúť až po zime. „Niekto má pocit, že mu vlasy nepadajú vôbec a niekto, že mu padajú príliš. Závisí to od životného štýlu, rovnako ako od fázy vlasov,“ dopĺňa Sýkora. S vypadávaním sa zaoberajú najmä muži, z ktorých sa  o vlasy stará iba veľmi malé percento. V prípade, že ste jedným z nich, rast vašich vlasov podporíte prípravkom Dercos Aminexil Pro od značky Vichy alebo Hair od firmy Herb-Pharma.

Prívrženci mužského pohlavia sa, podľa odborníkov, nemusia regeneráciou príliš zaoberať. Keďže ich vlasy sú často kratšie ako 10 cm, výživa ide priamo z ich vnútra. Tým s dlhšou korunou krásy však ženy nemajú čo závidieť, pretože pre atraktívny vzhľad musia podstúpiť rovnako nutné a, samozrejmé, regeneračné procedúry.  

01 - Modified: 2004-05-30 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Obchodovanie na burze od 21. do 27. mája 2004
menuLevel = 2, menuRoute = style/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 12:13