StoryEditor

Všetko, čo musí muž vedieť, aby sa "neznemužnil"

03.12.2011, 23:00
Aj nosenie kabátov má svoje pravidlá -- napríklad by nikdy nemali byť kratšie ako sako. Našli sme pre vás sedem tipov, s ktorými určite nešliapnete vedľa.

Na prvý podľad by sa mohlo zdať, že páni to v móde majú jednoduchšie, no nie je to úplne tak. Čím sú „vyššie“, tým je to v móde ťažšie a možnosti výberu sa výrazne zužujú – no i tak sa denne stretávame s bežnými módnymi faux pas aj u pánov. Vzhľadom na sezónu a chladné počasie sa najčastejšie stáva, že kabát neladí s celkovým outfitom.

A tu sú kabátové prikázania:

 - k obleku vždy len kabát, ktorý je dlhší ako sako

- nikdy nenoste k obleku kabát s kapucňou

- zďaleka sa vyhnite športovým bundám typu „ hodí sa ku všetkému“  a ich noseniu do práce

- pršiplášť je povolené obliecť na všetko

 

Ak chcete vedieť, ktoré kabáty sú momentálne trendy, prinášame vám niekoľko tipov:

 

KLASICKÝ VLNENÝ KABÁT

Je ideálnou voľbou každého biznismena. Klasický vlnený kabát s dĺžkou tesne nad kolená môžete kombinovať s oblekmi aj ležérnejším oblečením. No vždy s elegantnými topánkami – čižmami.

Čierny vlnený kabát značky Burberry.

 

DVOJRADOVÝ KABÁT

Je zvyčajne kratší a pristane najmä štíhlejším pánom, keďže dvojradové zapínanie mierne rozširuje. Kombinovať ho môžete aj s oblekmi, pozor však na dĺžku kabáta. Musí byť vždy dlhší ako sako, ktoré máte pod ním. Dokonalý je v kombinácii so šálom.

Sivý dvojradový kabát Balmain.

Dvojradový vlnený kabát Dolce&Gabbana.

 

DUFFLE

Tento kabát pochádza z Anglicka a je športovejšieho strihu. Vyznačuje sa originálnym prepínacím zapínaním. Gombíky bývajú v tvare zubov a väčšinou má kapucňu. Je ideálny na „casual fridays“ alebo na voľné dni. Uberie vám pár rokov.

Čierny vlnený kabát Balmain.

Oranžový duffle Burberry Prorsum.

 

PRŠIPLÁŠŤ

V našich zemepisných šírkach ho vídať málokedy. Nosí sa na akékoľvek oblečenie v prípade nepriaznivého počasia, dažďa a mrholenia. Špeciálna úprava impregnovania zabezpečí, že takýto kabát je 100% nepremokavý. Kto by povedal, že pôvod je tiež v Anglicku?

Pršiplášť Harrod´s.

 

PARKA

Je prešívaný kabát so špeciálnou povrchovou úpravou proti vetru a vode. Má viacero vreciek a často je ozdobený kožušinou či už na kapucni alebo na límci. Tento kabát je vhodný len na športové nosenie a aj keď sa parka zaraďuje medzi kabáty, je to skôr bunda.

 

Tmavomodrá parka Marc O´Polo.   

               

menuLevel = 2, menuRoute = style/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 22:32