StoryEditor

Ako horí kabelka za tisíce eur (foto)

05.06.2012, 00:00
Autor:
mammam
Dcéra Clinta Eastwooda tvrdí, že zničiť tašku za 80 000 eur je umenie. Pozrite sa, ako horela.

Dcéra slávneho hollywoodskeho herca Clinta Eastwooda Francesca sa postarala o módny i spoločenský škandál. Spolu so svojím priateľom, fotografom Tylerom Shieldsom, sa totiž v mene umenia rozhodli ničiť tie najluxusnejšie módne kúsky. Medzi prvými im „do rany“ padla ikonická kabelka Birkin od značky Hermés, ktorá je považovaná za vrchol luxusu. Ak si chcete túto kabelku kúpiť, musíte sa zapísať do špeciálneho poradovníka (plného celebrít vrátane sestier Hiltonových, Heidi Klum či Victorie Beckham, ktorá je známa tým, že vlastní hneď niekoľko z nich). Kontroverzná je však hlavne ich cena – za jednu takúto kabelku zaplatíte aj 100 000 dolárov (viac než 80 000 eur).
Francesca Eastwoodová sa tak rozhodla bojovať proti konzumu mierne nekonvenčným spôsobom. S priateľom nafotili sériu fotografií zachytávajúcich postupné ničenie tejto legendárnej kabelky ohňom. Tento svojský prístup vyvolal vlnu odporu najmä po tom, ako si väčšina ľudí prepočítala, koľko hladujúcich detí by jedna takáto kabelka mohla „nasýtiť“.
Francescina nevlastná matka Dina podľa portálu telegraph.co.uk vyjadrila pohoršenie nad tým, že Francesca vôbec vlastní takú drahú kabelku a že nepozná skutočnú hodnotu peňazí.
Podobný osud ako slávnu „birkinku“ postihol aj pár luxusných lodičiek od Christiana Louboutina. No pri pohľade na nasledujúce obrázky sa vynára otázka, či aj umenie nemôže naraziť na hranice seba samého a... zdravého rozumu.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = style/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 01:02