StoryEditor

Pánske trendy: aj ponožky v sandáloch sú in (video + foto)

25.06.2012, 11:16
Autor:
mammam
V Miláne práve prebieha pánsky fashion week. Pozrite si to najlepšie, čo ukázal.

Od soboty sa talianske Miláno stalo hlavným mestom pánskej módy. Svoje kolekcie na jar/leto 2013 tu predstavujú tie najslávnejšie značky od Versaceho až po Dolce&Gabbana. Jedným z najväčších prekvapení bola kolekcia módneho domu Burberry, ktorý na móle predviedol trenčkoty v žiarivých metalických farbách. Veľkým hitom budúcej jari budú aj farebné sandále doplnené tmavými ponožkami, a mix viacerých vzorov, ktorý sa objavil hneď v niekoľkých kolekciách – okrem Burberry aj u Versaceho. Konzervatívnejšie modely v odtieňoch hnedej a smotanovej prezentovala značka Ermenegildo Zegna. Tradične neprehliadnuteľný Versace do kolekcie zaradil aj kvetinové vzory a široké športové opasky. Prada vsadila na jednoduchosť farieb a prísnu geometriu.
Defilé noviniek pánskej módy v Miláne ukončia zajtrajšie prehliadky.

Burberry Prorsum. Návrhár Christopher Bailey vniesol na mólo veľa farieb a slnka. Alternatívou k odvážnym plášťom môžu byť metalické košele. Druhou nosnou líniou bola kombinácia rôznych vzorov.

 

Dolce&Gabbana. Domáce duo sa rozhodlo profesionálnych modelov nahradiť bežnými mužmi, predovšetkým Sicílčanmi. V kolekcii prevládali nositeľné farby a tvary pre mužov rôznych vekových kategórií a proporcií. Teda nielen tradičné talianske vyštíhlené siluety, ale aj modely, ktoré najlepšie vystihuje popis „casual“.

Versace. Excentrická značka zaujala aj tentokrát. Od kvietkovaných nohavíc až po veľké boxerské opasky, modely boli plné farieb, vzorov a ich kombinácii. Väčšinou doplnenými o tenisky siahajúce do pol lýtok.

Prada. Návrhárka Miuccia Prada sa vybrala minimalistickou cestou – na jej modeloch prevládajú jednoduché geometrické motívy a kombinácie neutrálnych farieb.

Vivienne Westwood. Aj v tejto kolekcii bolo miestami cítiť návrhárkinu záľubu v punku.

Ermenegildo Zegna. Jeho modely nadchli skôr tradicionalistov, Zegna predviedol kolekciu v odtieňoch hnedej – pieskové, krémové i kávové saká a nohavice.

menuLevel = 2, menuRoute = style/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 10:56