StoryEditor

Ste "baranica"? Vytvorili sme vám štýl na mieru (foto)

11.10.2011, 00:00
Aké farby sa vám hodia a čoho sa radšej vyvarovať? Odpovie vám stylistka Miroslava Michalková, ktorá navrhla štýl podľa znamení. V prvej časti ohnivé barany, levy a strelci.

BARAN

Majú radi eleganciu, no za každých okolností musí byť oblečenie kvalitné a značkové. Sú to pravé dámy. Sú presvedčené o vlastnej jedinečnosti, a tak dokážu bez problémov spájať niekoľko štýlov, ale nie vždy s úspechom. Meniace sa módne trendy ich mätú, vyhovuje im zadefinovanie konkrétneho štýlu.

Rada pre váš štýl: Držať sa športovej elegancie a viac ako na odevné novinky klásť dôraz na módne doplnky – samozrejme drahé...

Obľúbené farby: Typická červená. Môj tip pre baranov je teplá koralová, medená a zlatá.

Účes: Pristane im originálny účes, ktorý podčiarkne ich výnimočnosť. Napríklad výrazná hustá ofina, asymetrický strih alebo elegantné hladké mikádo. Pristanú im ale aj najrôznejšie pokrývky hlavy. Stavte na precízny strih.

Známe česko-slovenské „baranice“: Gabika Drobová, Anna Geislerová, Lucie Bílá

LEV

Žiaria a radi sa vystavujú sa na obdiv. V žiadnom prípade nechcú splynúť s davom, obľubujú veľkoleposť dokonca aj v bežnej dennej móde. Kvalitné materiály a extravagancia sú samozrejmosťou, minimálne ich uspokojí majestátnosť v šperkoch a kabelkách. Potreba vyčnievať však môže spôsobiť až gýčový výsledok.

Rada pre váš štýl: Občas je aj menej viac – ale iba občas...

Obľúbené farby: Zlatá, čierna, biela, červená ale aj kráľovská fialová a zelená.

Účes: Radi si nechávajú dlhé hrivy. Pristane im zlatá alebo zlatá popolavá a preto by ich vlasy mali byť v odtieňoch blond od platinovej až po jemne medovú. Pokiaľ ste tmavovláska, voľte tmavší lesklý odtieň. Základ pre všetky levice je LESK!

Známe slovenské levice: Denisa Mendrejová, Lucia Senášiová, Adriana Kmotríková, Monika Flašíková-Beňová...

STRELEC

Strelkyne trpia vnútorným nepokojom, ktorý ich núti neustále niečo robiť, a preto dávajú na prvé miesto pohodlie. Majú radi inakosť a často si vyberajú veci exotické, etnické, či éterické. Ich nekonvenčnosť je pocitová.

Rada pre váš štýl: Stáť nohami v bežnej realite a spájať obľúbené úlety s praktickým mestským štýlom.

Obľúbené farby: Zelená, modrá, hnedá, fialková či magentová.

Účes: Strelkyne žijú rýchlym životným tempom a účes by mal byť hlavne ležérny a uvoľnený. Pristane im bohémsky štýl-neštýl, či už vo forme rozviatych vĺn alebo nedbalého mikáda.

Známe česko-slovenské strelkyne: Dara Rolins, Slávka Halčáková, Iveta Radičová, Aneta Langerová...

 

menuLevel = 2, menuRoute = style/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 01:55