StoryEditor

Stylistka radí ako ušetriť v Miláne či v New Yorku

28.07.2011, 00:00
Značky Benetton a Sisley dostanete v Miláne za zlomok našich cien. V Rakúsku sa oplatí Burberry či Guess a kúpite tam aj obuv Geox s dizajnom, ktorý by ste u nás hľadali márne.

Milé dámy, žijeme v časoch lacných leteniek, a preto sa oplatí poobzerať sa po voľnom víkende a vyraziť na nákupy do tých najtrendovejších „západných“ metropol. Keďže o tých najznámejších nákupných uliciach bolo napísaného už mnoho, prinášam tipy, čo sa na nich skutočne oplatí nakúpiť.



Miláno (letenka už od 51 eur)*

Ak ísť na nákupy, tak určite do hlavného mesta módy. Už len prechádzka ulicami tohto čarovného mesta je viac inšpiratívna ako hodiny strávené nad módnymi magazínmi. Talianky to jednoducho vedia. To, čo sa nosí v uliciach Milána, k nám jednoznačne príde, ale s meškaním niekedy aj dvoch sezón. Nenechajte si ujsť najmä talianske značky oblečenia ako Max Mara, Stefanel či doplnky od Coccinelle. Taktiež Benetton a Sisley vo výpredajoch nakúpite za zlomok našich cien. 

Hneď vedľa slávneho milánskeho Dómu nájdete v Gallerii Vittoria Emanuella II. mnoho butikov.

Jedna zo značiek, ktorá sa v Miláne oplatí, je Stefanel (hore) či Max Mara.

New York (letenka už od 399 eur )*

Pre našinca sú ceny zlomkové najmä na americké značky Calvin Klein, DKNY, Tommy Hilfiger či Guess. Pre módne fajnšmekerky odporúčam Michael Kors a Marc Jacobs. Nakupovať sa oplatí najmä v nákupných domoch typu MACY´S, kde získate extra zľavu 20 % už aj na zľavnený tovar. Pozor, tá platí len cez víkendy, keď je tu ozaj plno. Cez týždeň si ako zahraničný turista máte možnosť vybaviť kartu na ďalšiu zľavu 10 %. V týchto nákupných domoch máte istotu pôvodu a originality tovaru. Z USA by ste si určite mali priviezť najmä topánky, ktoré sú na rozdiel od talianskych naozaj pohodlné. Čo určite neobídete, sú výrazne ružové predajne Victoria Secrets na každom rohu, okrem plaviek majú tie najkrajšie a najpríjemnejšie nočné košieľky, aké poznám.
Pre potešenie všetkých zmyslov odporúčam určite navštíviť Abercrombie&Fitch na 5. Avenue, ktorý považujem za vlajkovú loď zážitkového marketingu. V tomto obchode sa vám bude okrem tovaru páčiť aj interiér, vôňa a personál.

Vlajková loď zážitkového marketingu – predajňa Abercrombie&Fitch na 5. Avenue.

V obrovskom nákupnom dome Macy´s získate cez víkend navyše 20%-nú zľavu.

Na predajňu s plavkami a spodným prádlom narazíte na každom rohu.


Londýn (letenka už od 76 eur )*

Je najväčším lákadlom pre tie, ktoré túžia po originalite, osobitom štýle a extravagantnosti. Napriek konzervatívnej povahe Angličanov tie najoriginálnejšie a najuletenejšie kúsky nájdete práve tu. Počas nákupov sa zatúlajte do Camden Town a navštívte miestny „market“, kde nájdete najväčší trh s najdlhšou históriou. Ten ponúka najmä alternatívnu módu. V Londýne je aj najväčší výber tzv. vintage módy a prekvitajú tu aj dizajnérske second-handy. Popri nich tu však nájdete aj klasické módne domy a všetky svetové značky. Určite nesmiete obísť anglický Topshop, ktorý má veľmi trendy a dostupnú módu.

Najväčší trh s najdlhšou históriou. Adresa: Camden Town, Londýn.

Jedna z povinných zastávok s dostupnými cenami: anglický Topshop.
Aj „u susedov“ sa dá nakúpiť..

Viedeň

Módny dom Steffl v samotnom srdci centra na Kärtner Strasse je nákupný raj ako stvorený pre milovníčky značkového oblečenia. Do pozornosti dávam najmä optiku, alebo skôr obchodík so slnečnými okuliarmi na prízemí, kde si vyberie naozaj každá. Po celodenných nákupoch sa výťahom vyvezte na najvyššie poschodie, kde nájdete útulnú kaviarničku s výhľadom na celé centrum Viedne a objednajte si „café mélange“. Ak máte radšej nákupné centrá, určite navštívte Shopping City Sud, kde pod jednou strechou nájdete množstvo značkových obchodov.

Shopping City Sud. Obľúbené miesto na nákupy neďaleko od Bratislavy.


Parndorf

Pre mnohých Bratislavčanov je táto obchodná dedinka veľmi známa adresa. Cesta z Bratislavy trvá 25 minút a ceny za značkové oblečenie sú nepomerne nižšie ako u nás. Na svoje si prídu najmä lovkyne značiek Burberry, Calvin Klein či Guess a nedávno otvorili aj outlet Baldinini. Do pozornosti dávam outlet Geox, kde majú tie najpohodlnejšie topánky, a dokonca s módnym dizajnom, ktorý u nás v tejto značke nedostať. Spodná bielizeň Palmers a La Passionata je tiež o polovicu lacnejšia a majú aj väčší výber ako v bratislavských obchodoch.

Freeport Hate pri Znojme

Je u českých susedov veľmi obľúbený outlet, v ktorom nájdete podobný tovar ako v rakúskom Parndorfe. Oplatí sa nakúpiť športové oblečenie a upozorňujem u nás obľúbenú českú značku Pietro Filipi, ktorá tam má svoj outlet. Taktiež je zaujímavá veľká predajňa Frey Wille s luxusnými smaltovanými šperkmi, ktoré dostanete so zľavou väčšinou 30 % oproti cenám v Rakúsku alebo u nás.

* ceny z www.pelikan.sk

menuLevel = 2, menuRoute = style/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 05:37