StoryEditor

Nové pánske trendy: oblečte si waleského princa (foto)

09.01.2013, 23:00
Autor:
mammam
Včera v Londýne skončil pánsky fashion week. Predstavil aj sukne pre mužov či pastelové obleky.

Záber z prehliadky značky Alexander McQueen pre jeseň/zimu 2013.

Pastelové farby, vzorované obleky, baretky aj modely klasických anglických džentlmenov. Aj to by si páni mali podľa popredných návrhárov zaradiť do svojho šatníka na budúcu sezónu jeseň/zima. Včera sa v Londýne skončil trojdňový maratón pánskych módnych prehliadok, kde svoje kolekcie predstavili známi dizajnéri i mladé talenty. Medzi najočakávanejšie prehliadky patril londýnsky comeback značky Alexander McQueen.


Jeho kreatívna riaditeľka Sarah Burton tentoraz vsadila na drsnú eleganciu, modelovia sa po móle prechádzali v nadmerných oblekoch s gangsterským výzorom.



Popri tom však boli na odevoch zachované aj tradičné anglické prvky ako kriedový prúžok, bodky či vzor „Prince of Wales“ (kockovaná vlnená látka, na ktorej je vzor vytvorený kombináciou prúžkov bielej s tlmenou farbou).

Sarah Burton stojí na čele značky Alexander McQueen.


Návrhárka Vivienne Westwood ostala verná svojmu punkovému štýlu (na snímkoch nižšie) a sama sa na prehliadke objavila v tričku s nápisom „I am Julian Assange“ (Som Julian Assange). Punkové prvky boli viditeľné aj na prehliadke Richarda Nicolla a podľa portálu telegraph.co.uk bude práve tento štýl jedným z hlavných trendov roku 2012.



Kolekciu predviedla aj anglická značka Hackett, ktorá nedávno dorazila aj na Slovensko. Obleková trojkombinácia bola doplnená hodvábnymi šálmi a kolbúkmi, z farieb prevládala jemná kombinácia námorníckej modrej s horčicovou a svetlo oranžovou, sivá či machovo zelená s bordovou.



Neprehliadnuteľné boli pánske čelenky doplňujúce modely značky Meadham Kirchhoff a pozornosť pútal aj bývalý frontman kapely Oasis Liam Gallagher. Ten sa nedávno zaradil medzi umelcov, ktorí spev vymenili za módne skice.

Na móle sa objavili aj nenositeľné modely ako drevené „dekroácie“ hlavy či pánske sukne.



Pri pohľade na kolekciu J. W. Anderson však neostáva iné, ako dúfať, že nikde inde ako na móle sa pánske minisukne s volánmi doplnené šik jazdeckými čižmami (s volánmi) neobjavia. Pánska sukňa sa však objavila pri značke Topman. Verme, že nepôjde o najhorúcejší trend.


Ak sa chcete vrátiť späť na zem, inšpirujte sa návrhmi Hardyho Amiesa a jeho skvele padnúcimi oblekmi alebo Škótskom inšpirovanými odevmi značky E.Tautz (snímky nižšie).

Snímka: www.telegraph.co.uk

Istou strednou cestou medzi extravaganciou a klasikou môžu byť v pánskom šatníku napríklad pastelové farby. Nikdy nie je napísané, že patria len ženám. Značka Topman:


Odkaz dizajnérov pre pánov je však jednoznačný: najmä sa nebáť vystúpiť z radu.

menuLevel = 2, menuRoute = style/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 17:52