StoryEditor

Základ biznis šatníka. V zime vám postačí šesť kúskov (foto)

09.10.2011, 00:00
Zostavili sme pre vás kostru zimného biznis šatníka -- investovať sa oplatí najmä do kvalitného kabátu. Poradíme vám, ako jednotlivé kusy kombinovať.

1. Kvalitný kabát

Do kabáta sa oplatí zainvestovať, lebo je to kus, ktorý bude denne vystavený nepriazni počasia, čiže vode, vetru, snehu a najmä zime. Pri menej kvalitných kusoch je obnosenie viditeľné už po dvoch – troch týždňoch denného nosenia. V ponuke sú už kusy impregnované proti vlhkosti, či špeciálne anti-žmolkové úpravy materiálov. Nebojte sa v obchode aj viackrát opýtať na spôsob údržby či kvalitu spracovania. Môj tip na túto sezónu je kabát BOSS BLACK od HUGO BOSS za 569 EUR. (vľavo)

2. Čižmy

Ich farbu a štýl vždy prispôsobte vášmu kabátu. Neodporúčam kombinovať teplé odtiene so studenými. Ideálna kombinácia je vlastniť jedny pohodlné čižmy z kvalitnej kože na nízkom opätku (tzv. jazdecké čižmy) a jedny „členkové“ na vysokom opätku, napríklad tieto čierne značky Red Valentino (na obrázku vľavo) či Ivanka Trump (v strede).

 

3. Kabelka

Na zimu je ideálna kabelka čiernej, šedej alebo hnedej farby. Pri výbere zohľadnite farby, ktoré prevládajú vo vašom šatníku, či sú to teplé farby – v tom prípade siahnite po hnedej resp. bordovej kabelke, alebo studené farby – ideálna je čierna, sivá či tmavofialová kabelka. Na obrázku zľava modely od Furly, Francesca Biasiu a Louisa Vuittona.

4. Vlnené šaty

Neodmysliteľnou súčasťou šatníka každej biznis lady sú puzdrové šaty. Môžete ich kombinovať s košeľami, blúzkami, rolákmi alebo samotné s kardiganom. Ideálne sú jednofarebné s dĺžkou tesne nad kolená. Tento rok sú trendy aj pletené vlnené šaty, ktoré sú akoby predĺženou verziou svetra. Pozrite si ich zloženie, pokiaľ obsahujú aspoň 30% kašmíru, budete sa v nich cítiť ako v bavlnke a vydržia vám neskutočne dlho. Do pozornosti dávam najmä model od Dolce and Gabbana (v strede) a Oscara de la Renta (napravo).

5. Košeľa

Ak sa vám už biele košele takpovediac „prejedli,“ siahnite po ženskejšej verzii, blúzke. Tento rok sú na výslní jemne priehľadné so zaujímavou potlačou. Aby ste sa vyhli nechcenému faux-pas, noste ich na tielko identickej farby. Pre inšpiráciu vyberám napríklad blúzku od Moschino (v strede) či zelenú značky Valentino.

6. Doplnky – šál, rukavice, klobúk, perly

Doplnky podčiarkujú váš celkový dojem, a preto na nich nikdy nešetrite. Radšej siahnite po jednom – dvoch, ale o to kvalitnejších. V zime ukážu vynikajúco šedé perly na blúze či puzdrových šatách a letmo prehodený šál či pašmína. Dôležité je zloženie, vyhraté máte s lurexom, ktorý dodá šálu luxusný odlesk, či s hrejivým kašmírom. Za pozornosť stojí aj klobúk značky Gucci a šál od Louisa Vuittona.

A ako tieto kúsky vzájomne kombinovať? Napríklad takto:

menuLevel = 2, menuRoute = style/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 02:03