StoryEditor

Celulitídu odstráni bez bolesti a gélov

10.02.2010, 23:00

Viete, čo je to LPG? Šoférky by zrejme povedali, že plynový pohon. V našom prípade však ide o "pohon“ na uvoľnenie podkožného tuku. V pondelok sa v Bratislave otvára salón Prestige Skin, kde bude LPG podľa jeho majiteľky Lucie Bakošovej pracovať v hodinách, ktoré ženám vyhovujú.

Čo vlastne LPG dokáže?
Skúsené vyškolené terapeutky sa postarajú o problémy s postavou aj tvárou. Vedia si poradiť so zoštíhlením, odstránením celulitídy, spevnením brušiek mamičkám, ako aj s inými ochabnutými partiami. Čo sa týka tváre, LPG pomáha odstrániť vrásky, ochabnuté kontúry tváre, dvojitú bradu, kruhy pod očami a pomôže aj pri boji s problematickou pleťou.

Na akom princípe prístroj pracuje?
Motorizovaná masážna hlavica má špeciálne valčeky, ktoré pôsobia na pokožku. Vďaka prvému valčeku sa vákuovou vlnou vytvára kožný záhyb, druhý valček ho narovnáva naspäť. Jemné stláčanie, sanie a krúženie po pokožke prístrojom Cellu M6 Keymodule stimuluje žilový a lymfatický systém tak, že vyplavuje toxíny. Vlákna sú stimulované, tvorba kolagénu a elastínu je obnovená, pleť pôsobí mladistvejšie. Ošetrenie takisto vyhladzuje povrch pokožky, je jemnejšia, "pomarančová koža“ mizne.

Je to posledný výkrik vedy pre krásu?
LPG nie je novinka, prístroj vynašiel automobilový pretekár Louis Paul Guitay, ktorý mal vážnu autonehodu. Intenzívne masáže mu výrazne pomohli zotaviť sa, a tak na základe osobných skúseností skonštruoval prístroj, ktorý nahradil šikovné ruky fyzioterapeutov. Podľa neho má aj názov.

Kde sa používa?
Prístroj sa používa od roku 1986. V súčasnosti je denne ošetrených stotisíc ľudí v 90 krajinách sveta. Jeho účinnosť potvrdzujú mnohé klinické štúdie v Európe aj v USA. Metóda LPG Endermologie bola schválená aj Federálnym úradom USA pre potraviny a lieky, čo je mimoriadne prísna a uznávaná organizácia, ktorá schvaľuje nové lieky a liečebné metódy.

Čím je LPG jedinečný?
Sú problémy, na ktoré nezaberie ani cvičenie a diéta, ale to nehovorím o celkovom chudnutí, ale skôr o odstránení tuku na konkrétnych partiách alebo o celulitíde, na čo diéta a cvičenie nezaberajú dostatočne.

Je takýto prístroj na Slovensku aj mimo Bratislavy?
Na Slovensku je viacero zariadení, ktoré ponúkajú ošetrenie LPG, či už Cellu M6 alebo staršími typmi. Prístroje sú v salónoch okrem Bratislavy v Košiciach, Žiline, Prievidzi, Piešťanoch, Trnave a Pezinku.

Ako prebieha kúra?
Vždy sa ušije presný program na mieru každému klientovi, či už pôjde o telo (lipomassage) alebo tvár (liftmassage). Každého klienta terapeutka odfotí, odmeria, spíše potrebné informácie, ktoré pomôžu zvoliť postup vhodný pre konkrétnu osobu. Na základe fotodokumentácie klient najlepšie uvidí, ako mu ošetrenia pomáhajú.

Existujú zdravotné kontraindikácie?
Na ošetrenie nesmú ísť tehotné ženy, ľudia s obehovými alebo vaskulárnymi ochoreniami, ľudia s rakovinou, takisto ľudia s infekčnými ochoreniami a AIDS. Ak si klient myslí, že môže mať nejaké iné problémy, odporúčame konzultovať zdravotný stav s lekárom.

Prečo takýto salón otvárate, keď LPG už u nás funguje?
Salón otváram na základe vlastnej skúsenosti a spokojnosti s LPG. Absolvovala som tri kúry v priebehu necelých dvoch rokov a bola som veľmi spokojná s výsledkami. Dnes sú ľudia zaneprázdnení, pracovný čas sa predlžuje, ale väčšina zariadení je otvorená od pondelka do piatka v časoch, keď väčšina ľudí ešte pracuje. Preto otváram salón, ktorý je v centre zdravého životného štýlu Relaxx. Salón bude otvorený od pondelka do piatka od 9.00 do 21.00 hod., v sobotu od 10.00 do 17.00 hod., ale aj inokedy vrátane nedele, ak sa klient objedná.

Koľko centimetrov takáto kúra odstráni a koľko to stojí?
Je možné odstrániť aj 10 centimetrov, ale je to individuálne. Na trhu je momentálne boom so zázrakmi na celulitídu. Netvrdím, že nič iné na ňu nezaberá, ale je mnoho ošetrení, ktoré - ako viem aj z vlastnej skúsenosti - sú stratou času a peňazí. S LPG som bola spokojná takmer okamžite, výsledky som videla nielen na sebe, ale aj na kamarátkach, čo ošetrenia absolvovali. Navyše, LPG je úplne bezbolestné, príjemné ošetrenie. Pri ošetreniach sa nepoužívajú žiadne gély, je to veľmi hygienické, stačí sa len prezliecť do špeciálneho overalu, v ktorom je klient masírovaný. Jedno ošetrenie stojí cca 40 eur, čím viac sedení si klient zakúpi, tým menej ho jedno ošetrenie v konečnom dôsledku stojí.

menuLevel = 2, menuRoute = style/moderna-zena, menuAlias = moderna-zena, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 17:22