StoryEditor

Zomrel svetoznámy DJ Avicii. Príčina zatiaľ nie je známa

20.04.2018, 19:42
Autor:
ipipČTKČTKklkl
Úmrtie potvrdila umelcova mediálna zástupkyňa.

Vo veku 28 rokov zomrel svetoznámy švédsky DJ Avicii, civilným menom Tim Bergling. Na konte mal spolupráce s takými hviezdami ako sú Madonna alebo Coldplay. 

Úmrtie potvrdila aj umelcova mediálna zástupkyňa Diana Baronová. 

Rodina smúti

"S veľkým žiaľom, vám musíme oznámiť, že Tim Bergling, známy ako umelec Avicii, je mŕtvy. Bol v Maskate v Ománe a bol nájdený mŕtvy v piatok popoludní miestneho času," píše sa v stanovisku, ktoré zverejnili viaceré svetové médiá.

"Rodina je zdrvená a žiadame vás, aby ste rešpektovali náš smútok a nechali nás na pokoji v tomto ťažkom čase. Žiadne ďalšie vyhlásenia nebudú vydané."

Trpel zdravotnými problémami

Podľa AP trpel akútnym zápalom slinivky brušnej, čiastočne zapríčineným nadmerným pitím alkoholu. V roku 2014 mu bol odstránený žlčník a slepé črevo a kvôli rekonvalescencii zrušil potom mnohé predstavenia. S koncertmi skončil v roku 2016, ale ďalej vytváral štúdiovú hudbu.

"Začal som tvoriť v šestnástich, jazdiť po svete v osemnástich. Keď sa pozriem späť, hovorím si: 'Naozaj som to všetko urobil ja?' Bol to v určitom zmysle najlepší čas môjho života, ale za určitú cenu - veľa stresu a úzkosti; bola to ale najlepšia cesta môjho života," povedal v rozhovore pre časopis Billboard v roku 2016.

Na pódiu sa necítil dobre

"Bolo to niečo, čo som musel urobiť pre svoje zdravie," povedal vtedy známy hudobník. "Scéna nebola pre mňa, nebola to show, ani hudba, vždy to bola tá druhá vec okolo nej, ktorá mi nikdy nepripadala prirodzená. Som viac introvertná osoba. Vo všeobecnosti to bolo pre mňa vždy veľmi ťažké, myslím, že som tam dostával príliš veľa negatívnej energie," cituje jeho vtedajšie vyjadrenie Business Insider.

Avicii sa zaoberal remixami a produkoval tiež albumy. Prvý singel Seek Bromance, vydaný v roku 2010, sa dlho držal vysoko v rebríčkoch v niekoľkých krajinách. O rok neskôr vydal rovnako veľmi úspešný singel Levels a skončil vtedy na šiestom mieste najlepšej stovky DJ-ov.

Chcel viac tvoriť

V roku 2017 následne vydal stanovisko, v ktorom písal, že tvorenie hudby je pre neho najdôležitejšie a preto sa bude viac sústreďovať na prácu v štúdiu. Hudbu vytváral v počítačovom programe FL Studio.

Agentúra AP napísala, že Avicii získal dve ocenenia MTV a dve nominácie na Grammy. Jeho najväčším hitom je Le7els, slávne sú tiež Wake Me Up !, The Day a You Make Me.

01 - Modified: 2024-04-29 13:17:08 - Feat.: - Title: Ľudia ignorujú signály, idú na doraz. Pred ťažkým pretekom odporúčam prehliadku u lekára, hovorí Maroš Molnár o Sparťanovi 02 - Modified: 2024-04-27 07:30:00 - Feat.: - Title: Operácia Menai Bridge: Plány pohrebu kráľa Karola sa po diagnóze rakoviny pravidelne aktualizujú. Je mu vraj veľmi zle 03 - Modified: 2024-04-24 10:30:00 - Feat.: - Title: Simpsonovci po 34 rokoch zabili jednu z populárnych postáv. Ktoré ďalšie seriálové úmrtia nás najviac šokovali? 04 - Modified: 2024-04-22 08:38:15 - Feat.: - Title: Vo veku 66 rokov zomrel Fedor Flašík, robil pre Mečiara a stál pri zrode Smeru 05 - Modified: 2024-04-22 08:37:41 - Feat.: - Title: Vo veku 77 rokov zomrela Hana Brejchová, preslávil ju Formanov film Lásky jednej plavovlásky
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
30. apríl 2024 14:51